User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: urgent alternator advice please folks

  1. #1
    Regular Member wildchild's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    west-mids
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : elite

    Engine : 1.9 cdti 16v 150

    Year : 06

    Mileage : 111250

    confused urgent alternator advice please folks

    hi guys driving home from dropping my 2 boys home tonite i noticed my hids brighter than normal and then the battery light came on put it in testmode n the charge rate was at 11.7v so only few mins from the shop i parked in a way i could bump start it if i needed to but i noticed it was idling at 1000rpm not 850 so knocked it off. restarted the car after couple of mins all was fine then about a minute later batt light back on the only bit of difference driving wise was slight lack of boost and instrement panel was dimming went to get fuel same again overrevving so when i got home opened the bonnet while running checked aux belt and felt/listened to the alternator no humming/whining nothing out of the ordinary. went out run it for couple of mins ticked over fine then batt light came back on n revs climbed back up to 1000rpm so i came in before kicking it
    any ideas i'm thinking alternator or hopefully regulator what does amyone else think thanks in advance
    btw its a 19 cdti 150 elite 06 plate 62500 miles
    gaz

  2. #2
    Regular Member simmo3187's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    North Wales/North West Border
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Elite

    Engine : 3.0 V6 CDTI

    Year : 2006

    Default

    sounds like alternator to me mate and mine went about the same mileage

  3. #3
    Regular Member Big Knox's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Edinburgh
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I think you're right too

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    Alternator

    The fast idle is the ECU trying to increase the charge from the alternator. Mine failed the same way.

    Fitted new alternator, jump-started the car, it's been fine for 10k miles now

  5. #5
    Regular Member wildchild's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    west-mids
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : elite

    Engine : 1.9 cdti 16v 150

    Year : 06

    Mileage : 111250

    Default

    thanks for the replys lads another thing i have noticed thou since having the car in july last year there has been a funny squeeking noise from cold which i put down to the aux belt tensioner n it was louder than the engine when cold quite embarasing really, nice car making a horrible noise but anyway that hasnt been half as loud last couple of of days it couldnt have anything to do with that before i change the alt could thanks again
    gaz

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    Quote Originally Posted by wildchild View Post
    thanks for the replys lads another thing i have noticed thou since having the car in july last year there has been a funny squeeking noise from cold which i put down to the aux belt tensioner n it was louder than the engine when cold quite embarasing really, nice car making a horrible noise but anyway that hasnt been half as loud last couple of of days it couldnt have anything to do with that before i change the alt could thanks again
    gaz
    Put a new belt on with the new alternator

  7. #7
    Regular Member wildchild's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    west-mids
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : elite

    Engine : 1.9 cdti 16v 150

    Year : 06

    Mileage : 111250

    Default

    yeah thats what i thought m8 oh n hope you dont mind me adding you to my buddy list
    gaz

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by wildchild View Post
    yeah thats what i thought m8 oh n hope you dont mind me adding you to my buddy list
    gaz
    That's no probs mate

  9. #9
    Regular Member twinxster's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    north wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vauxhall signum

    Trim : design

    Engine : 1,9 cdti 150

    Year : 2005

    Default

    My alternator went at 82,000 miles. Only had the car 2 weeks! Battery light came on when i arrived at work. When i was leaving work, took a few turns of the key to start the car. 5 minutes later battery light came on again and stayed on. 30 miles in, radio went funny, windows wouldnt close, different warning lights came on and finally the power steering died. AA had to tow me to the garage! If it is the alternator, get it sorted. As therse nothing worse than been stranded on the road/motorway waiting for roadside recovery.

  10. #10
    Regular Member wildchild's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    west-mids
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : elite

    Engine : 1.9 cdti 16v 150

    Year : 06

    Mileage : 111250

    Default

    hi folks just to keep you up to speed got new alternator today rxt one from euro car parts for 169 quid has anyone used n had experience of these b4 n i think i might have the old one recond just so got a spare incase this one packs up plan on doing it tomorrow n will keep you informed n thanks for your input great help
    gaz

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 3rd January 2013, 18:36
  2. which alternator? urgent help required.
    By matreya in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 4th July 2012, 10:44
  3. Urgent alternator help needed!!
    By simmo3187 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 23rd June 2011, 11:24
  4. Urgent Help! Alternator Change...
    By Danlisa in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 6th November 2010, 16:06
  5. urgent alternator problem i think
    By dan1983 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 15th May 2009, 18:21

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •