User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 35

Thread: Fault Code Pic - Anyone wanna shed some light

  1. #1
    Full Member Leemarksmith's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Hanging Heaton / Batley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi (VXR Styling)

    Engine : Z19DTH (Re-mapped)

    Year : 04

    Mileage : 110k

    confused Fault Code Pic - Anyone wanna shed some light

    Leading on from my other thread, got Dans old vec to mine and these are the fault codes for it not starting...



    I'm rubbish when it comes to the engine side of things, garage my mate went to said belts gone? Then offered him £400 for car! Lol... My 1st breakdown guy who got codes said it sounds like its a lack of compression, got him to clear the blanked EGR code while at it

    It's off to my brother in laws - brothers garage, so won't really be mates rates, but fingers crossed its not that bad...

  2. #2
    Regular Member neill's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Warrington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRI

    Engine : Z19DTH

    Year : 2004

    Mileage : 172000

    Default

    what diagnostics are you using?

  3. #3
    Regular Member disco dan's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Southport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    P0340 =

  4. #4
    Full Member Leemarksmith's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Hanging Heaton / Batley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi (VXR Styling)

    Engine : Z19DTH (Re-mapped)

    Year : 04

    Mileage : 110k

    Default

    Not sure which he used... He said it def needs a new cam sensor tho...

    Worse case scenario it's nacked and gets stripped to finish mine, but I want it to live it's too nice...

    Josh who had it just had a full service on 2nd Feb so god knows what he's done to it...

  5. #5
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    Try to get a camshaft position sensor from a scrappy. The rail pressure sensor also seems to be making some problems...worth a try

  6. #6
    Regular Member ditchp's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    The world famous city ground
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra cdti estate

    Trim : Get a

    Engine : Dirty diesel

    Year : 2006

    Default

    dont forget that normaly the first fault will almost certainly produce other faults so a code will apear for them, cam sensor deffo needs looking at, that could be all thats wrong with it, and just another note i know from experience the bosch unit being used doesnt always comunicate with the car's propperly, a mates astra was read using one and it was a different code and problem that op-com/tech2 picked up, the op-com/tech2 code was the sorrect one and the car was soon fixed...

    hth
    Midlands Mod Shop - NFFC.

  7. #7
    Full Member Leemarksmith's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Hanging Heaton / Batley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi (VXR Styling)

    Engine : Z19DTH (Re-mapped)

    Year : 04

    Mileage : 110k

    Default

    Nice one thanks... Should be going in Monday, do fingers crossed

  8. #8
    VIP-Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats



    Engine : Z18XER


    Default

    Check alternator

  9. #9
    Regular Member hoochydady's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    if it was me a new cam sensor and fire it over if it starts a meter on the batt see what the volts is or look at the diag machine if its 14.5 or the likes alt should be ok then write the faults down codes etc and clear them see what comes back and go from there

  10. #10
    Regular Member alcutler's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    East Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c 1.9cdti 120 estate

    Trim : design



    Default

    Quote Originally Posted by troutybrown View Post
    Check alternator
    Usually the prime suspect

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 10th September 2012, 19:09
  2. Fault Codes: Shed Some Light Please?
    By paz_badboy4life in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 25th March 2012, 21:39
  3. Emissions Light - Fault Code Help!!!
    By Stu_2010 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 4th January 2010, 23:48
  4. Spanner Light with P1191 fault code?
    By simp_2.2sri in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 0
    Last Post: 16th October 2008, 20:14
  5. ECU Light & Fault Code help!
    By petesaysblimey in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 24th September 2008, 15:03

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •