User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: URGENT help needed

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    widnes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default URGENT help needed

    I got a turbo for my 2.0t as my over one was nakered iv put it on today and when i have started the car back up it is making a horrible ticking noise i think cuminin from the turbo, the turbo starts smoking almost instanly and becomes red hot almost instanly and the just seems to be no power when i rev it can anybody help plz

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    widnes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Any1

  3. #3
    Regular Member phil67's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Nottinghamshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall

    Trim : Exclusive

    Engine : 1.8

    Year : 2005

    Default

    Did you oil it up before putting it on?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    widnes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I took it straight of another car so it had oil already in it but i didnt put any more in it is this what is could be?

  5. #5
    Regular Member phil67's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Nottinghamshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall

    Trim : Exclusive

    Engine : 1.8

    Year : 2005

    Default

    It could be either oil starvation or seized reading your symptoms, did it spin ok when you bought it?


    Im no turbo expert, but the speed those things turn, if they are not lubricated you will soon knackered one.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    widnes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yer its of my other car wich run perfect until i took the turbo of it and put it on my new car . Does this meen the turbo is goosed now or if i add sum oil it will be okay it has only bin started up for maybe about a minute

  7. #7
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    291 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    it should have been primed before you ran the car, I think it needs to be primed as you fit it whilst you have access to the inlet.... Its akin to running your engine without any oil in it.. The vital seconds its without oil could well have killed it.. Also did you make sure the union filter was clean before you refitted it?
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    widnes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    No i didnt mate to be honest i dont even no what the union filter is

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    widnes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ???

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by vectraedition100 View Post
    Any1
    A less vague subject title might have helped.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. urgent help needed.
    By adierolfe in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 25th June 2012, 09:53
  2. urgent help needed?
    By webber446 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 11th January 2012, 14:30
  3. urgent help needed >>>>>>
    By justin79 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 11th August 2011, 20:02
  4. urgent help needed!
    By VectraMat in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 14
    Last Post: 18th March 2009, 11:12

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •