User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Vec C 2.2 DTi going into limp mode

  1. #1
    Regular Member krazylegz's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    South Shields
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Vec C 2.2 DTi going into limp mode

    Just got a 52 plate Vec C 2.2 DTi, it's not bad but does have it's faults.

    The temperature guage doesn't seem to move so I have got a new thermostat here and waiting for my coolant temp sensor to arrive at Vaux.

    The main problem is when under acceleration the spanner light will come on and the car will go into limp mode, if I flick the key off and on sometimes it will go out sometimes it wont. I suspect a vacuum problem.

    Today I started to strip it down and immediately found a problem with the vacuum pipes, one of them coming out of the vacuum box has a bolt in the end of it?? also the flaps inside the inlet manifold, one of them is smashed.

    Does anyone have a diagram of the vacuum system on the 2.2dti vec C as they are different to the vec b's.... I have seen this for the vec b, but as stated they're different to the C http://www.vectra-sport.com/forum/sh...ad.php?t=79672




  2. #2
    Regular Member krazylegz's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    South Shields
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    anyone??

  3. #3
    Regular Member krazylegz's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    South Shields
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    car wont start now since i've put it back together

    there doesn't seem to be any fuel getting to the pump, i disconnected the mail line from the filter to the pump and it was bone dry. There is fuel in the filter..... either theres a blockage somewhere or the pump has given up the chase

  4. #4
    Regular Member krazylegz's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    South Shields
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    car wont start now since i've put it back together

    there doesn't seem to be any fuel getting to the pump, i disconnected the mail line from the filter to the pump and it was bone dry. There is fuel in the filter..... either theres a blockage somewhere or the pump has given up the chase

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Nottinghamshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    The DTI has no electric fuel pump in the tank. If you have 'broken' the fuel lines then air will have got in and all the fuel will have run back into the tank.

    If this is the case, you need to bleed it - there's a guide to one method of doing this in the How2 section. Don't just turn it over on the starter as this can damage the expensive fuel pump which needs diesel in it for lubrication.

    I use a manual squeezy hand priming pump (a few £££ from a motor factor) and a couple of lengths of suitable sized pipe inserted between the fuel filter outlet and the pipe that normally connects into it.

  6. #6
    Regular Member tosh23's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    HULL
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    On my 2.2 dti when accelerating if it goes into limp mode like you I turn off the engine and when started it goes out..
    The MAF is playing up, thats what ive been told...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Limp mode help
    By neill in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 20th March 2012, 19:53
  2. Limp mode or dead mode
    By JSYSH466Y in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 2nd July 2009, 09:46
  3. Limp mode
    By dan1983 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 3rd July 2008, 18:35
  4. Limp mode
    By dan1983 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 3rd July 2008, 10:34
  5. limp mode
    By vauxvec in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 15th June 2008, 22:03

Visitors found this page by searching for:

vectra 2.2 i have a vacuum pipe at the front and i cant find where it goes

vectra 2.2 dti get in limp mode

https:www.vectra-c.comforumshowthread.php157021-Vec-C-2-2-DTi-going-into-limp-mode

vectra c 2.2 dti vacuum pipes

vauxhall vectra 2.2 dti limp mode

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •