User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Heater issue

  1. #1
    Regular Member Tinks's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Whittlesey
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C Elegance


    Engine : 1800

    Year : 2003

    Mileage : Lots

    Default Heater issue

    Hi all,

    The Vec is legal at last!! I have the usual problem of the blowers only working on number 4 - this isnt the major issue - when the engine has heat in it and the fan is put on it blows warm/hot air, this is normal, but after a 20 seconds or so the temp drops to its lowest on the gauge and blows out cold air.

    Is this normal or is there another problem.

    Cheers

    Tony

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    Thermostat faulty?


    ---Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

  3. #3
    Regular Member Tinks's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Whittlesey
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C Elegance


    Engine : 1800

    Year : 2003

    Mileage : Lots

    Default

    Hi Tony, thats pretty much what I was thinking, just never seen the temp gauge drop so quick.

  4. #4
    Regular Member Ste's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    ..... Driving the Jaguar XF
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar XF 3.0D V6

    Trim : Black

    Engine : 3.0D V6

    Year : 0000

    Default

    If you're only indling, or driving around town this is probably normal. If you're cruising down the motorway, then prob not normal.
    Get the fan sorted (probably the resistor pack) and see if it does the same on number 2.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Teesside
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Mine too

    I have a similar issue too with my Thermostat. When the car is stood still, the temp gague rises to mid point and blows hot air. As soon as I start to drive, it rappidly cools to zero on the temp gague and only blows nearly cold air. It has been suggested to me that the Thermostat is stuck open and allowing the coolant to circulate the engine when it shouldn't be. New thermo from VX is £50 inc. VAT. My mums bf and I are gonna have a go at replacing mine soon. I don't know much about cars lol.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Heater Blower Issue - Only works on Position 4
    By phughes64 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 12
    Last Post: 8th October 2015, 21:09
  2. Irratic Heater Issue
    By Topbeats in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 14
    Last Post: 18th May 2013, 10:47
  3. Issue with replacing broken heater control
    By Trantor in forum Bodywork & Interior
    Replies: 8
    Last Post: 18th June 2012, 21:46
  4. Heater Blower Issue - Only works on Position 4
    By phughes64 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 5th June 2012, 20:47
  5. Heater/Blower Issue... Relay problem with PICS!
    By lew1984 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 8
    Last Post: 13th August 2011, 18:24

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •