User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: can a v6 cdti be remapped?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    cleveland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default can a v6 cdti be remapped?

    iv been told they can be and told they cant be.can anyone say for sure?
    vectra c v6 cdti.

  2. #2
    Regular Member BigWilko's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Barnsley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 2005

    Default

    I think it can but most on here wont recommend. Something to do with the fuel pump i think.

  3. #3
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The y30dt is a bit more tolerable to tuning than the z30dt but if you fubar the high pressure fuel pump your talking possibly over a grand to sort it.
    Now I need a turbo to keep up!

  4. #4
    Regular Member armoured farmer's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    "Where the WIFE tells me", but mainly in the DOG HOUSE....
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i had a 3.0 v6 on a 04 plate and had it remapped twice, 1st by a firm in birmingham ,i wont name and he made a right ass of it, then went local to me and had it done again, 202 bhp and 450 lbs of torque, went like hot snot....

  5. #5
    Regular Member ben_3.0v6's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    EMEC #3
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by armoured farmer View Post
    i had a 3.0 v6 on a 04 plate and had it remapped twice, 1st by a firm in birmingham ,i wont name and he made a right ass of it, then went local to me and had it done again, 202 bhp and 450 lbs of torque, went like hot snot....


    Do you mean Nm's?

    oh and check this thread a 3.0 V6 CDTI remapped.

    http://vectra-c.com/forum/showthread.php?t=146534

  6. #6
    Regular Member gtr1000's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Carmarthen
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : Sri

    Engine : 140 Ecoflex S/S

    Year : 2013

    Default

    There's always the Steinbauer route http://vectra-c.com/forum/showthread...ght=steinbauer.

    Not a re-map I know but worth considering .

  7. #7
    Regular Member bigdave1701's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    York
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    There's a couple of members who have rapped 3.0 V6cdti without issue and can give you the definitive answer on what can and can't be done but from what I've read, the gear box on the v6 CDTI is close to its max torque as standard.

  8. #8
    Regular Member yysnet's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by ben_3.0v6 View Post
    I would think the remap in the aboved link is not properly done (may due to improper turbo spike). A nice remap should be of a linear and smooth power curve.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. My remapped CDTI Vectra
    By Hopo999 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 23
    Last Post: 1st August 2012, 09:25
  2. who's had their 3.0 V6 CDTi remapped? where & how much did it cost??
    By actionman in forum Diesel Engine related
    Replies: 47
    Last Post: 24th March 2011, 13:38
  3. My remapped 150 cdti just passed its mot ( only just )
    By richiem in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 7th January 2011, 18:55
  4. cdti 120 remapped
    By mark_bel in forum Diesel Engine related
    Replies: 7
    Last Post: 9th September 2010, 22:45
  5. had my 150 cdti remapped
    By kamar in forum Diesel Engine related
    Replies: 6
    Last Post: 16th March 2010, 20:27

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •