User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: slow start

  1. #1
    Regular Member ANDY GSI's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    dumbarton,scotland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question slow start

    hi all, my car is taking a few to many turns to start in the morning and have been told its the glow plugs to blame the car is a face lift 55reg signum 1.9 cdti 120bhp so i went to my local motor factors and was told there are 2 types of plugs for this engine - clip in and screw in ones? has anyone done a how to on the engine i can only see one for 150bhp model? thanks

  2. #2
    Regular Member ANDY GSI's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    dumbarton,scotland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Anyone?

  3. #3
    Regular Member mattv6diesel's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    portland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Just un clip the top then unscrew with a deep 9mm socket. Hot engine helps. Very cold engines don't start well in these conditions cause it slows how fast they turn over
    Last edited by mattv6diesel; 7th February 2012 at 00:15.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Slow Starter Wouldnt Start 1.9 cdti 120
    By mattclayt in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 24
    Last Post: 14th January 2013, 16:54
  2. Slow to pull away - dangerously slow to pull away (150cdti auto)
    By the1theycallthe1 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 22
    Last Post: 29th March 2012, 21:10
  3. slow start to the modding scene
    By srikev in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 3
    Last Post: 21st August 2011, 00:09
  4. Cars dead. Won't start. Fan runs when it would start.
    By baz_rochdale in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 14th September 2010, 22:34
  5. 2.2dti slow to start problem?
    By Craig1985 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 24th September 2009, 15:42

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •