User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: coolant problem persists

  1. #1
    Regular Member Legion84's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Stockton On Tees
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default coolant problem persists

    Hi guys any idea what the next steps to take will be, I had a coolant leak a couple weeks back I changed the header tank, seem to of been ok, but a couple of days later I thought the new coolant tank was defected cause the same problems came back, after speaking to the vauxhall dealer I bought the header tank from asked if I changed the cap which I hadn't done, so he checked it over could hear pressure escaping, changed the cap ran ok for a couple days again... its back again, had the garage pressure test the system its ok, oil is ok coolant is ok just losing it and it seems to be around the header tank area, I've took the pipes off seem to be ok no blockage, but excess pressure maybe in the header tank, took the cap off ran engine no volcano effect, smelt inside the header tank doesn't smell like engine fumes,

    One weird thing is I hear a weird pressure noise on the front radiator for a couple of seconds after engine turns off, then a weird blow off noise near the air filter any ideas guys please, driving me nuts thanks. Ps sent from phone sorry about wall of text.

  2. #2
    Regular Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    I would be looking at the water radiator for possible leaks.. plenty of spares of these and easy to fit..

  3. #3
    Regular Member Ben50n's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Seaham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Always try a bit og good old Radweld!

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Leeds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Ben50n View Post
    Always try a bit og good old Radweld!
    No it clogs up the heater fix the problem.

    Pressure test is pumped up to 13 psi how long was the pump on for did the gauge drop pressure?

    You should have coolant fitted can you see with your torch any coolant anywhere in the engine bay?

    Sprinkle talcum powder around hoses/tanks/etc if it leaks you will see it.!!

    It may only leak when hot and may just be a pin hole enough to spray out.

  5. #5
    Regular Member Chris SRi's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Barrow In Furness, Cumbria
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Slight split in pipes that attach to header tank?

  6. #6
    Regular Member Legion84's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Stockton On Tees
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Pressure test came back ok, sorry don't know how long or at what pressure, took hoses off and back on to make sure pipes were ok flushed them out the small top one, blew through small second pipe connected to the coolant tank, coolant gushed through the main pipe underneath, don't really want to use radweld if possible, only other concern is a weird pressure noise from front right radiator after engine is turned off, lasts 5 seconds or so then once that stops I hear a pressure blow off near the brake fluid tank area near the air filter... any ideas on that thanks guys, small pin ***** in hose could be one problem, as the tank usually has coolant on the outside..

  7. #7
    Regular Member Legion84's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Stockton On Tees
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Ps also when I remove coolant tank cap even if been stood over night to cool the coolant raises about 2 to 3 inches in level

  8. #8
    Regular Member Graham's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Macclesfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Focus

    Trim : Titanium

    Engine : 1.6 TDCI

    Year : 62

    Mileage : 9K

    Default

    Sounds like excessive pressure in the system.

    Is there not a pressure relief switch some where that blows of when at a certain pressure?

    May be this relief valve is faulty.

  9. #9
    Regular Member sheepish's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Silly suggestion, but you've definitely bled all the air out of the system haven't you? ...disconnect the heater matrix pipe, etc, etc...

    re pressure test: get them to leave it on for a couple of hours at least if your still having problems

    re leak: if you still suspect a leak, go out in the dark with a torch and warm the engine, any faint sign of steam will show up in the torch beam.

  10. #10
    Regular Member Big Knox's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Edinburgh
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had a mysterious coolant leak for weeks. It only seemed to start when engine was up to temperature. Turned out to be a 3-4in piece of hose near the thermostat had a small split in it.


    Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Whirring noise persists!
    By ronnie63 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 7th September 2012, 20:45
  2. Coolant Problem
    By MattHD in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 21st June 2011, 13:22
  3. possible coolant problem ?
    By SRI Chris in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 19th July 2009, 19:19
  4. Coolant Problem
    By ilaing in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 13th November 2007, 19:58

Visitors found this page by searching for:

vectra coolant leak not showing up on pressure test

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •