User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Hi-Fi Illumination Fault HELP!!!

  1. #1
    Regular Member Gogs67's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Dunfermline
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Hi-Fi Illumination Fault HELP!!!

    Hi to all

    My latest facelift Vectra SRi 1800vvt is displaying a very annoying problem, which has occured since early today; hopefully someone can point me towards a solution.

    The CD30 hi-fi illumination does not work at all. Also, the central display screen (non sat-nav) does not show any hi-fi (radio presets, cd tracks etc) settings; however it does scroll through the trip computer functions okay, from the steering wheel controls.

    When I switch the hi-fi on (ignition logic disabled), I can switch between the radio and the inserted cd, and all the buttons appear to work (volume, radio presets, etc), however the hi-fi steering wheel buttons do not work.

    I've only had this car a few days, and when I test-drove it prior to (private) purchase, everything was working fine.

    Apart from trying all the settings, the only other thing I've used on the car is the 12 volt socket beside the gear lever to vacuum the front footwells.

    I am aware that early CD30 units could play up, however I've done a forum search and can't find any with similar problems to mine.

    Any help/advice will be greatly appreciated.

  2. #2
    Regular Member Gogs67's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Dunfermline
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    UPDATE

    After much head scratching, I decided to disconnect the battery; waited 15 minutes, reconnected and hey presto!!!! Everything now working as it should: hi-fi, display screen, & steering wheel controls.

    I assume that disconnecting the battery has somehow 'reset' the unit? Any advice greatly appreciated.

    Only 1 thing, when starting the car after reconnecting the battery, the first twice the starter just made a loud clicking noise; the third attempt it cranked slowly then fired up.

    Took the car for a decent run, everything working fine. A slight flicker from the headlights when turning the steering; I know that the car has an electric steering system, however is the flicker normal?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Shropshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Personally I think it is differcult to say. A little bit of flicker I think is normal on the vectras but it is it significant it may point to the battery or the alternator.... My headlights have flickered badly for about a year now if that reassures you.....

  4. #4
    Full Member chrisvectra's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Are you VXR Enough
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    disconnecting the battery resets alot of electrical gremlins on the vectra c fella
    VXR IS FOR LIFE NOT JUST FOR THRILLS !



  5. #5
    Regular Member Gogs67's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Dunfermline
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by mucklestone View Post
    Personally I think it is differcult to say. A little bit of flicker I think is normal on the vectras but it is it significant it may point to the battery or the alternator.... My headlights have flickered badly for about a year now if that reassures you.....
    Thanks for the info, I'll be keeping a close eye on the battery and alternator

  6. #6
    Regular Member Gogs67's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Dunfermline
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by chrisvectra View Post
    disconnecting the battery resets alot of electrical gremlins on the vectra c fella
    Cheers for the info, I wasn't aware of that

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Dashboard illumination gone mad
    By ScotsDragon in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 14
    Last Post: 19th May 2011, 17:39
  2. interior handle illumination
    By VECTRA HEAD in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 24th December 2009, 08:35
  3. CD70 illumination
    By Robsey in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 19th August 2009, 15:26
  4. Instrument illumination
    By steve1975l in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 22nd December 2008, 01:56
  5. CD70 illumination
    By Big Dave in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 9
    Last Post: 20th March 2008, 10:36

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •