User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Fault Help

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Kent, England
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRi 140bhp

    Engine : 1.8

    Year : 2007

    Mileage : 60,000

    Default Fault Help

    Hi guys, I posted on here a while ago about my Outside Temp Sensor because it was showing 'F' and no temp. I'd bought a replacement off eBay but was still showing 'F' so yesterday I thought I'd just buy a genuine Vauxhall one as they're only about £11 but it was still only displaying 'F' :0(

    This morning I've RTFM (maybe I shoulda done that to start with and not just assumed lol) and the 'F' actually means 'Fault' so after some investigating on the site I did the pedal test and its throwing up a P0014, B Camshaft position, Timing over advanced or system performance (bank 1).

    So my questions are

    1) What could be causing it?
    2) How do I rectify it and how difficult could it be for a novice mechanic?

    TIA Martyn

  2. #2
    Full Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    What engine do you have, what mileage do you have and how long have you had the car?
    My old Signum, the animal; she now rests in pieces in several other members cars.. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=200
    The wifes vec show car, started as a standard daily driver and ended up like this. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=709



  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Kent, England
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRi 140bhp

    Engine : 1.8

    Year : 2007

    Mileage : 60,000

    Default

    My apologies, I really should set up a sig with the details in. Its a 57 reg Vectra 1.8SRi, VVTi that I've owned for just over a year and has just over 40k on the clock :0)

    Martyn

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Kent, England
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRi 140bhp

    Engine : 1.8

    Year : 2007

    Mileage : 60,000

    Default

    Just a quick update. I disconnected the battery and gave the car a mini service yesterday, plugs and air filters, and so far is fault free.

    Martyn

  5. #5
    Full Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    good news then.. always worth doing a full service before trying to change faulty parts...
    My old Signum, the animal; she now rests in pieces in several other members cars.. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=200
    The wifes vec show car, started as a standard daily driver and ended up like this. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=709



  6. #6
    Full Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    good news then.. always worth doing a full service before trying to change faulty parts...
    My old Signum, the animal; she now rests in pieces in several other members cars.. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=200
    The wifes vec show car, started as a standard daily driver and ended up like this. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=709



  7. #7
    Full Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    triple post, please delete
    My old Signum, the animal; she now rests in pieces in several other members cars.. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=200
    The wifes vec show car, started as a standard daily driver and ended up like this. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=709



  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Kent, England
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRi 140bhp

    Engine : 1.8

    Year : 2007

    Mileage : 60,000

    Default

    With the state of the plugs it looks like they were the originals lol. Next time I get the 'F' up I'll unplug to see if it returns or just the ECU throwing a wobbler lol.
    Also it seems not many other's here realised the 'F' on the temp display means fault, tho with the temperatures out there I wish I hadn't fixed it til its warmer

    Martyn

  9. #9
    Full Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    mine says F occasionally, but thats due to corrosion in the wiring to the outside temp sensor
    My old Signum, the animal; she now rests in pieces in several other members cars.. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=200
    The wifes vec show car, started as a standard daily driver and ended up like this. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=709



Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Not sure if this a fault or not.............
    By carperjake in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 7th November 2012, 20:39
  2. Replies: 15
    Last Post: 9th July 2011, 22:19
  3. ABS fault...
    By DNS in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 5
    Last Post: 23rd June 2011, 03:05
  4. Another Fault
    By khile in forum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 20th March 2010, 18:57
  5. swirl valve fault or egr valve fault
    By learoy69 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 20th February 2008, 09:04

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •