User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: car/spanner symbol

  1. #1
    Regular Member Al 22 dti's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    pontefract
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 57 zafira 1.9 cdti design

    Trim : design

    Engine : 1.9 cdti

    Year : 2008

    Default car/spanner symbol

    is it right that if the car/spanner symbol pops up just after iv started the car and then it goes off, means that it has codes stored?

    al.

  2. #2
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yes, it means its seen a fault in the past that is no longer current. After about 20 restarts it should go unless it sees another fault.
    Now I need a turbo to keep up!

  3. #3
    Regular Member Al 22 dti's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    pontefract
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 57 zafira 1.9 cdti design

    Trim : design

    Engine : 1.9 cdti

    Year : 2008

    Default

    i thought as much...

    il stick opcom on it and give it a clear out

    cheers
    al

  4. #4
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    Could be the glow plug(s) are needing replaced/glow plug relay could be faulty.

  5. #5
    Regular Member Mads's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich,.UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default


  6. #6
    Regular Member Al 22 dti's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    pontefract
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 57 zafira 1.9 cdti design

    Trim : design

    Engine : 1.9 cdti

    Year : 2008

    Default

    oh... well the cars been stood for 2 months and the battery went flat trying to start it.

    il clear the codes and keep an eye on it.

    al.

  7. #7
    Regular Member Signum-Steve's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Cramlington Northumberland, V6 Jaguar S-type Sport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar S-Type V6

    Trim : Sport

    Engine : Petrol

    Year : 2003

    Default

    Glow plug or plugs. I was getting the same, as soon as I changed my plugs no more light.
    I changed all four.
    It could be old stored codes. But hey should clear after a few fault free starts.

  8. #8
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Al 22 dti View Post
    oh... well the cars been stood for 2 months and the battery went flat trying to start it.

    il clear the codes and keep an eye on it.

    al.
    A flat battery and low voltage through out the system could also trigger codes - low voltage ones. Just get it running and clear them, see if they return.
    Now I need a turbo to keep up!

  9. #9
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    With the nearly flat battery the glow plugs will be draining the battery
    The EMS might be misunderstanding this and recording it as a glowplug fault

    Monitor this over the next few weeks and compare
    Providing you are taking the car for long runs this should recharge the battery, and the fault should no longer appear
    However if it does then there is an erratic fault that needs resolving

  10. #10
    Regular Member Al 22 dti's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    pontefract
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 57 zafira 1.9 cdti design

    Trim : design

    Engine : 1.9 cdti

    Year : 2008

    Default

    i took the battery off and charged it overnight so the battery's ok.

    il give it a few days or if i can get of my arse, il put opcom on it.

    cheers all

    al.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. spanner symbol
    By tecg in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 27th May 2012, 19:39
  2. Spanner symbol up???
    By PeterVV in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 24th December 2010, 22:43
  3. car with a spanner symbol
    By ric85 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 18th May 2010, 18:07
  4. Car symbol with spanner
    By jeffcapes082 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 1st June 2009, 22:52
  5. car symbol with spanner
    By glynn in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 20th December 2008, 21:53

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •