User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: 1.9 CDTi Estate - sigh, alarm going off!

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Wednesfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 1.9 CDTi Estate - sigh, alarm going off!

    Hi all,

    First post.

    Just bought a 70K 55 plate yesterday and it's fairly pristine. I'm over the moon with it aside from a couple of niggles. Drove it home from the dealer yesterday and no issue. Go to a camping shop and pick up a big new tent and pop this in the boot and drive home. It had rolled around a bit. After about half an hour, notice lights are flashing. Disarm, arm and sit back down. After whatever time going off again. Repeat until fade. I disarmed it and deadlocked it.

    Driving into work this morning and I notice that after switching my window defrosting on, only the top half of the back window defrosted. Bottom half stayed as it was. Might be co-incidental, might not?

    I read up on here about Vectra Estate's and the alarm going off. Most likely this is the break wire in the rear window. I'm not getting any Safeguard warnings but, when I arm the alarm it flashes instantly.

    I've read that a solution is to simply short the two sensor wires or remove the fuse "23" in the boot fuse board. The latter sounds the simplest? Would this "fix" the problem (assuming that this was the cause)? The car also has 3 months warranty. Return to garage for them to sort or ball ache?

    Thanks in advance.

  2. #2
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    Return it to the garage. At lot of people sell cars because they have issues with them. I think you have just found the possible reason your car was sold on
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  3. #3
    Regular Member blue estate's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    oh well.. I tried..
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine did the same.. turned out to be the side windows in the boot area.. alarm thought the glass had been smashed so kept going off.. changed under warranty

  4. #4
    Regular Member John35's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    in a white box
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    mine did the same. shorted the clip with a paper clip. still working.

  5. #5
    Regular Member madman's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    nottm
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Same for me.i removed the fuse and no more false alarms. Don't forget to try the alarm mod. Worked on mine and I can hear it now.
    Last edited by madman; 17th January 2012 at 13:41. Reason: Damn predictive text

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Wednesfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Weeeeeeeeell, I've removed the fuse and, so far, so good, no random alarm going off.

    Stupid question alert:

    When arming the alarm, with the fuse removed, it still flashes immediately after depressing the lock button on the key fob. Is this to be expected with the fuse removed? I was expecting it to go back to "normal"? I'm wondering whether the issue regarding the wire in the rear windows is the issue after all. Or, can I now safely ignore the flashing from the LED?

  7. #7
    Full Member Old man Jimbo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Cumbria
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by blue estate View Post
    Mine did the same.. turned out to be the side windows in the boot area.. alarm thought the glass had been smashed so kept going off.. changed under warranty
    Same here.
    Ken-tec FTW.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. vectra c estate 07 alarm sounder
    By sausaged in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 10th February 2013, 16:52
  2. Alarm problem-06 vectra estate
    By graeme900 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 8
    Last Post: 14th July 2010, 09:31
  3. Isolating the Car Alarm for PD - Estate
    By DaveV in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 8th May 2009, 09:22
  4. Estate Alarm
    By ghostrider in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 13th September 2008, 17:58
  5. Vec Estate ALARM-DOING EVERYONES HEAD IN
    By Vaux-Man-G in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 29th July 2008, 12:29

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •