User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 2 of 2

Thread: cold start smoke and poor running engine

  1. #1
    Regular Member Tredici's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Limburg
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default cold start smoke and poor running engine

    Hello , The vec (2.0 dti 2004) is doing weird on me .
    When cold start , she smokes white and the engine runs poor
    looks like unburned diesel .
    also on lower revs the engine vibrates and some of the power is gone.
    Glowplugs are new and checked ; they work fine.
    Maf sensor is replaced . no check engine light. no fault codes.

    I was wondering if anybody knows if there's a cranckshaft sensor on these.and if there is , where it is ? i can't find any

    Thanks in advance

  2. #2
    Regular Member peadar's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    in the glens of Antrim N Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRI

    Trim : FULL LEATHER

    Engine : 2.2 DTI

    Year : 2003

    Mileage : 197,000

    Default

    take the grey cover off the egr valve and check the valve is full open
    the crank sensor is at the bottom front of the engine

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. smoke at cold cold start
    By azacbr6 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 5th December 2012, 18:23
  2. Engine running on 3 cylinders on cold start
    By philc1210 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 16th February 2012, 08:49
  3. Cold Start - White Smoke - Juddery Engine....?
    By arkhan78 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 11th September 2011, 23:17
  4. Poor start from cold ?
    By VecPower in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 23rd April 2011, 20:10
  5. car wont start and poor running help pls
    By winnie2457 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 3rd January 2010, 21:16

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •