User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Little help please

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    gloucestershire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : 2.0 turbo

    Year : 2007

    Mileage : 103000

    Default Little help please

    I have a 2007 2.0 turbo and when I start my car in the mornings I hear a rubbing noise for a few secs then it goes away.
    Anyone got any ideas?

  2. #2
    Regular Member accveccysriturbo's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    west mids
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    rubbing noise or a little rattling type noise?

    On cold start up sometimes the 2.0T Aux belt (multi v belt tensioner i think its called) and be a little noisey

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    gloucestershire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : 2.0 turbo

    Year : 2007

    Mileage : 103000

    Default

    Rattling noise yeah. Only lasts a few secs. Is it a hard job to change the pulley?

  4. #4
    Regular Member accveccysriturbo's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    west mids
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Dunno mate mine is ok - although I am having it replaced regardless at next service.

    If you do a search for multi tensioner or similar I am sure you will come across it.

    I also beleive There is a how to in the relevant section which shows you what is what.

  5. #5
    Regular Member Mark2.2's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    North East Uk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Does it sound like the noise in the video clip below? Thats my car in the video and mine is a 2007 Sri Turbo

    [ame="http://www.youtube.com/watch?v=rv-cTDRzkes"]Vectra C Sri 2.0 Turbo cold start (Rattle?) - YouTube[/ame]

  6. #6
    Regular Member accveccysriturbo's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    west mids
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Damn that's wrong to sound like that isn't it?

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    gloucestershire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri

    Engine : 2.0 turbo

    Year : 2007

    Mileage : 103000

    Default

    Mark 2.2 when your engine has just started theres the rattle for 3 secs that's the rattle I have.

  8. #8
    Regular Member Mark2.2's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    North East Uk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I am not sure what's up with mine, could be oil or tensioner problem. I started it today and I never had a rattle at all, weird


    Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

  9. #9
    Regular Member accveccysriturbo's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    west mids
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If its for a second or two it's prob the v belt tensioner thing that tends to be the problem.

  10. #10
    VIP-Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra, Signum & Insignia

    Trim : Elite

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET,

    Year : 2006

    Default

    i has the quick rattle on start up, i put it down to the chain or chain tensioner. I figured i would have to replace it it but then read elsewhere about the tensioner/oil jets blocking from contaminated oil etc. I am not saying you have contamintaed oil,, i change mine every 6k and still got it, but i my car was badly treated by the buffoon that owned it before me..

    Anyway, I figured a i would do a proper engine flush and chucked in some wynns engine flush then took it for a blast up the motorway to loosen up any deposits in the engine.. Back home and immediately did an oil change using my usual 5/30 fully synthetic castrol. All done and the noise has gone and not come back and that was about 4 months ago..

    Its just the price of and oil chnage plus the can of wynns from halfrauds, I had nothing to loose but try it, and it worked..

    I recommend you try it before planning to change parts that you may not need to, like somebody else on here already has..
    The wifes vec show car is currently being stripped for parts before i scrap it, keep an eye on the sales section.. https://www.vectra-c.com/forum/garage_vehicle.php?do=view_vehicle&id=709




Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •