User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: poor starting

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    york
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default poor starting

    2.2dti judders on start up, ??

  2. #2
    New Member melvyn8181's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    north lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    mine does when starting from cold only for a second or two till she fires up, then poof , a cloud of smoke.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    york
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    mine does exactly the same,never seems a smooth start up if you know what i mean,just jumps into life.

  4. #4
    Regular Member DeJohnny's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    belgium
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Had some problems to, try measure battery voltage with multimeter, mine was only at 10.7V, alternator on the way out

  5. #5
    New Member melvyn8181's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    north lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    as long as she keeps firing into life she'll do me, once its warm she starts lovely. the old dti engines are pretty agricultural but seem to last.

  6. #6
    Regular Member eaglepva's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Up North
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Had the same with mine changed the glow plugs and no judder and no smoke. Takes 20mins to change the glow plugs.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    york
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    changed glow plugs about 2yrs ago,will they need changing already....
    also noticed if i turn ignition on and off 2 or 3 times its abit better at starting .....

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    york
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    checked battery today before start up it was reading 12v and while engine was running it was 14.2v.
    think battery is original off a 2003 sri dti.

    like ive said before if i prime car 2 or 3 times its a bit better although not smooth start up.is there anything else i should have a look at.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Poor Starting
    By Bredsticz in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 2nd May 2012, 23:55
  2. poor starting
    By kmx racer in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 16
    Last Post: 26th July 2011, 22:51
  3. Poor starting
    By Croxley in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 23rd March 2011, 20:25
  4. EGR and poor starting
    By dhwigston in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 23rd January 2010, 22:07
  5. poor starting
    By m1ke823146 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 2nd November 2009, 12:14

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •