User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 62

Thread: Starting problems update

  1. #1
    Regular Member VECTRA HEAD's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Derry
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Starting problems update

    Following on from a recent thread,i was having starting issues(when the engine is cold)so on thursday i left my car overnight at my local vauxhall dealers so they could do a diagnostics test the next morning when the engine was cold.The next afternoon i got a call to say my car was ready for collection,no fault codes where found,the glowplug heating system was fine,as was the injector seals,leak off pipes and the coolant temp sensor was ok.The mechanic gave my injector seals a tighten as he thought they were a slight bit slack and i was told to take my car home and see if it made any difference but the car is still hard to start when cold.
    Has anyone got any ideas on what else i should check as i might take it back to the stealers on tuesday morning for a 2nd look??

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    How long is the glow plug light staying on for?

    Think there is a software update for the ECU for this issue?

  3. #3
    Full Member GazVXLINE170's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : SRI VX-Line Nav

    Engine : 2.0 CDTI [170 PS]

    Year : 2015

    Mileage : 27000

    Default

    Could be the glowplug relay is faulty.
    Insignia VX-Line Nav CDTI 170.

  4. #4
    Regular Member VECTRA HEAD's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Derry
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for the replies guys,the coil light illuminates for approx 3-5secs,the guy at the dealers said that the relay was fine,would the tech 2 not show up a relay fault,also can you explain what you mean about a software update?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    Quote Originally Posted by VECTRA HEAD View Post
    Thanks for the replies guys,the coil light illuminates for approx 3-5secs,the guy at the dealers said that the relay was fine,would the tech 2 not show up a relay fault,also can you explain what you mean about a software update?
    The software on the car's ECU tells the glow plugs how long to stay on for, dependant on the temperature. The new update from Vauxhall changes this, basically, telling the glow plugs to stay on a little longer. There's an old post on here about it, I'll try and locate it.

    Try cycling the glowplugs 5 times - turn ingition on, wait for glow plug light to go off, turn ignition off, then on, wait for glow plug light to go off..... Do this 5 times, then start the car.

    HTH

    EDIT >> http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=123211 - POSTS 3,4,5,6

  6. #6
    Regular Member peadar's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    in the glens of Antrim N Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRI

    Trim : FULL LEATHER

    Engine : 2.2 DTI

    Year : 2003

    Mileage : 197,000

    Default

    stick a new battery in her it will make a while difference

  7. #7
    Regular Member VECTRA HEAD's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Derry
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i`ll give it a try in the morning Tony,Peadar i was thinking about the battery also,my m8 works in a motor factors so i might get him to lend me a new battery for a day or two to try it out,if it doesnt help i`ll just return the battery to him!!lol

  8. #8
    Regular Member VECTRA HEAD's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Derry
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Well i`ve just been out and tried the car like you said Tony as the car hasnt been started all day,ie turn ignition on and off 5 times before starting and it`s still struggling to start??

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    Did you wait for the glow plug light to go out before turning ignition off then on, each time?


    ---Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

  10. #10
    Regular Member VECTRA HEAD's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Derry
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I did Tony,the coil light was staying on for approx 4-6 secs on each turn of the ignition before i attempted to start the car

Page 1 of 7 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. starting problems
    By beat275 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 19th February 2013, 19:41
  2. 2.0 DTI Starting problems
    By vx sri in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 26th March 2012, 22:36
  3. Starting problems
    By Venom1924 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 13th January 2012, 23:55
  4. Starting problems
    By Narutodono in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 6th January 2011, 22:56
  5. Update on my vectra not starting
    By mathewjcooper in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 29th April 2009, 07:34

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •