User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: 1.9cdti engine wont crank or turn over

  1. #1
    Regular Member Turbomanrony's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    LEEDS
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 1.9cdti engine wont crank or turn over

    wonder of any 1 can help

    i have a vectra just had clutch fittted and now wont crank over or even attempt to start.

    can hear fuel pump does nothing when turning key

  2. #2
    Regular Member MrDerv's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    North East (Beamish)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Starter not connected?

  3. #3
    Regular Member byebyeitsagsi's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Flat battery is the first thing I would guess at being the problem.

  4. #4
    Regular Member Turbomanrony's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    LEEDS
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    every thing is connected, iv even put a live to the starter it turns over but wont start.

  5. #5
    Regular Member Turbomanrony's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    LEEDS
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    battery fully charged, tried it with a booster still same.

  6. #6
    Regular Member benny's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    dudley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    the plug on the power steering pump isnt fitted ...it is either just on or is loose in the engine bay ...lets hope they unplugged it and didnt just drop the subframe and break the plug ...

  7. #7
    Regular Member Turbomanrony's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    LEEDS
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thats a good 1 going to check it tommorw

    they did just drop the subfram,
    why would that stop it from starting?

  8. #8
    Regular Member MrDerv's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    North East (Beamish)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    they'd need to drop the subframe to get the gearbox out?

    Check the crank sensor too

  9. #9
    Regular Member Turbomanrony's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    LEEDS
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    the whole subframe came off its much easyer that way,

    its not the cranks sensor, the engine wont turn over to fire !

  10. #10
    Regular Member MrDerv's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    North East (Beamish)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It won't fire if the crank sensor isn't connected, as the ecu wouldn't be able to determine when to provide a spark at TDC.

    Worth a check, seeing as the engine turns over when you feed the starter a live wire.

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. turn the key and nothing!!!!!- Wont start
    By Rupster_69 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 23
    Last Post: 22nd February 2013, 13:13
  2. please help vectra 2.2 dti wont turn over
    By deano1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 20th May 2011, 21:37
  3. z22se wont turn over HELP
    By mike060280 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 13th April 2011, 18:33
  4. HELP!! car wont turn over!!!
    By TimTay in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 31st March 2011, 19:08
  5. VEC-B HELP, P0335 Crank Sensor-CAR WONT START
    By Vaux-Man-G in forum General Chat
    Replies: 13
    Last Post: 26th October 2009, 23:25

Visitors found this page by searching for:

1.9 cdti vectra wont connect to code reader

vauxhall vectra 07 1.9cdti wont crank

vauxhall vectra 1.9 dti engine wont crank

car wont crank over vectra c

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •