User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 40

Thread: V6 CDTi spanner ligt on

  1. #1
    Regular Member rmg1's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Limavady, N.I
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C Sri V6 CDTi

    Trim : SRi

    Engine : 3.0 V6 CDTi Z30DT

    Year : 2005

    Mileage : 121000

    Default V6 CDTi spanner ligt on

    Tonight on my way home from work the spanner light came on in V6 CDTi and the car lost power, now I had a look in the hand book and it states that on the 1.9CDTi to change the fuel filter as water can get into it, so was wondering if if would be the same with the V6 or could some thing be causing it?

  2. #2
    Regular Member omega63's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Droylsden, Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia 2.0L CDTI SRI hatchback

    Trim : Black leather

    Engine : A20 DTJ 128 HP

    Year : 2009

    Mileage : 126,000

    Thumbs up

    You need to get the ECU read, and record the error codes and any other data recordings. Its not a good idea to guess as it could be very costly....

  3. #3
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Did it reset when you switched off and restarted? Mine used to drop into limp home mode every now and then but I never needed to fix it, just a restart used to do the job.
    Now I need a turbo to keep up!

  4. #4
    Regular Member rmg1's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Limavady, N.I
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C Sri V6 CDTi

    Trim : SRi

    Engine : 3.0 V6 CDTi Z30DT

    Year : 2005

    Mileage : 121000

    Default

    It did go out after restarting but it happened when climbing a hill and thats the 3rd time it's done it now

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800

    Year : 04

    Mileage : 130000

    Default

    Quote Originally Posted by omega63 View Post
    You need to get the ECU read, and record the error codes and any other data recordings. Its not a good idea to guess as it could be very costly....


    scanner needed to find code

  6. #6
    Regular Member MrDerv's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    North East (Beamish)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    My old alfa used to do this too, driving uphill, and under load. Turns out it was overboosting and the ecu knocks off the fuel before it causes damage. I've also seen this issue as the VNT vanes sticking due to carbon/soot build-up in the turbine housing of the turbo. Have a look through the list below first, likely to be an easy fix.

    Things to check:
    Vacuum solenoid for turbo actuator (clean it if possible)
    Vacuum pipes (check for splits/deterioration)
    EGR (clean if sooted)
    ECU codes read

  7. #7
    Regular Member Ginge7289's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Woodbridge
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If it helps you out any, the wifes came on the other day due to the vac pipe being split, went into limp mode whilst going up a hill.

  8. #8
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yet another 2005 Y30DT with this (similar) erratic fault
    We could take a guess at what it might be

    As above, have the code read whilst still active
    If the warning light is on, but not in safe mode, you should still be able to get the code read

    How many times has this happened?
    Was the engine cold / still warming or hot?

    Have the uprated SCV been fitted?
    How long have you owned the car?
    Is it covered by Network Q, warranty, or third party warranty?

    With respect to the handbook, ignore any references to the 1.9 CDTI, as the 3.0 V6 CDTI is an Isuzu engine
    Equally, there should be two pages with diagrams of the engine bay

  9. #9
    Regular Member rmg1's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Limavady, N.I
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C Sri V6 CDTi

    Trim : SRi

    Engine : 3.0 V6 CDTi Z30DT

    Year : 2005

    Mileage : 121000

    Default

    I don't know if the SCV has been ever changed, I've owned it now for 18 months and its not covered by any warranty. Also she is the facelift model if that makes any difference?

  10. #10
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Of its up hill and on boost my first port of call would be a dirty boost sensor. Mine suffered with that in those conditions. Also free to check how clean it may be. Also how old is the fuel filter? Look into that before jumping to expensive scv's.
    Now I need a turbo to keep up!

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. V6 CDTI EML Spanner light
    By mattsbmw in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 15th August 2011, 21:38
  2. 1.9 CDTi (150) with spanner light...
    By parsco in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 19
    Last Post: 23rd March 2010, 16:09
  3. 1.9 CDTi 150, juddering and spanner!
    By Woodsta in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 115
    Last Post: 19th May 2009, 15:57
  4. 1.9 CDTI (150) Spanner light
    By djr69uk in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 17th September 2008, 15:44
  5. Spanner Indication on 04 SRI CDTI
    By Warrenmole in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 29th June 2008, 09:17

Visitors found this page by searching for:

SIGNUM V6 Y30DT

Opel Signum 3.0 saugrohr sensor

vectra 3.0 cdti pipes with sensor

y30dt scv location

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •