User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Help Needed

  1. #1
    Regular Member billwwhyte1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Fraserburgh Aberdeenshire Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Exclamation Help Needed

    Hi All

    Been having problems with the Vectra, it has been a complete nightmair to start in the mornings, as soon as outside temp is down @ 2-3 deg lucky to get 2-3 tries to start car and it just kills the battery, have had battery checked from local garage it is all good( only 9 month old) and the alternator seams to be ok as getting a good voltage reading when car is running and no electrical gremlins i.e power steering failing.
    Have changed the Glow plugs just for piece of mind, had the car in at local garage for 2 days to let them check it over and they still cant find an issue, they had a Vauxhall Mechanic up to have a look at it and he rattled off a few things that could be a possibility but as always fix one thing then still the same issue then it will be something else and before you know all have a bill with more zeros than the Euro millions.
    Had a look over a few posts on here regarding cold start issue and nothing seams to be anything like my problems.

    Car is back into garage again tomorrow to see if they get any joy out of it again but not holding my breath

    Any suggestions or any of you lads had the same problems and found the cure any info would be much appreciated as its doing ma head in now like.
    Car is a CDTI 150.

  2. #2
    Regular Member shane31's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Staffordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    My only thought is a short on the starter ? Not an easy one this me thinks... Good luck getting it sorted..

  3. #3
    Regular Member luke4487's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bordon, Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Get some jump leads on it next time you have a problem and if it starts first time your starter would probabably fine.

    Check the ampage of your battery as if you have saved a bit of money by getting a lower CCA/Amp rating the less power it gives out in general and the more its affected by the cold... the battery may be fine but if its the minimum rating for the car then it will start to play up in harsher conditions

    Have noticed a couple of people having problems on here when being recommended the correct battery in Halfords...

  4. #4
    Regular Member billwwhyte1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Fraserburgh Aberdeenshire Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks Lads

    Car has been started with a booster pack on it and it is still not 100% willing to start.
    The Battery is a 096 what a think is needed for the Car.
    Car has been dropped off at garage again this morning so lets see what happens

  5. #5
    Regular Member billwwhyte1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Fraserburgh Aberdeenshire Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks Lads

    Car has been started with a booster pack on it and it is still not 100% willing to start.
    The Battery is a 096 what a think is needed for the Car.
    Car has been dropped off at garage again this morning so lets see what happens

  6. #6
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    do you wait for the glow plug light to go out before starting the car?
    does the glow plug light come on?
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  7. #7
    Regular Member billwwhyte1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Fraserburgh Aberdeenshire Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    merikiito

    yes wait till light goes out before starting.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Dewsbury
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Bad earth to engine perhaps?

  9. #9
    Regular Member billwwhyte1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Fraserburgh Aberdeenshire Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Bump!!!!

  10. #10
    North West Regional Organiser paulvectrac's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    morecambe
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra

    Trim : vxr

    Engine : 2.8 v6 turbo

    Year : 2007

    Default

    Get a new battery on my my siggy was doin it I had a 300 amp 66ah on it I have a720amp and72 ah now first turn it starts perfect
    Vectra vxr custome remaps egr deletes dpf and diagnostic work all remaps are custome bench tuning avalible all genuine equipment PM for info

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Amp help needed
    By minimission83 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 5th March 2012, 22:17
  2. help needed
    By sebadee in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 21st January 2011, 19:57
  3. Help needed!!
    By seannygoat in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 13
    Last Post: 26th December 2010, 17:23
  4. Help Needed
    By Andie-100 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 19th December 2010, 21:51
  5. How To Needed........
    By spennny in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 6
    Last Post: 17th July 2009, 14:17

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •