User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Loss of Engine power

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Loss of Engine power

    Back in August went to York for the week and noticed my 1.9 CDTi 120 Veccy lost all its power when approaching the next roundabout, thought I'd lost the turbo?

    On further inspection noticed the vacuum hose was split, after a quick fix thanks to insulation tape until I replaced with a new 4mm silicone pipe.

    Now 4 months on and the car has the same symptoms but clears after 20-60 seconds and varies from time to time. This is happening on almost every journey. I took the plastic engine cover off to take a gander at the other pipes and can't see any leaks or splits?

    No warning lights appear on the dashboard so do I assume its a vacuum problem again, any ideas?

    Please note I'm not that good at repairing my car, scared I may break something or get stuck!

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Found a garage who will look at the car tomorrow afternoon and hopefully sold the car to another garage on Friday providing it hasn't got any faults, no pressure!!

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Garage looked at the car and want £35 to read the non existent fault codes and confirmed all the vacuum hoses are fine. He thinks the problem is with the EGR valve, I noticed there wasn't a guide for 120 CDTi engine, is this similar to the 150?

    Really need some help on this please!!

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Finally cleaned out ERG valve and pipe to manifold was totally blocked with soot, cleaned, reconnected and seems to run much better, odd miss but nowhere near as bad as the last few days.

    Personally think it needs a new ERG valve in the very near future!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. major power loss and engine noise
    By martin.lake in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 17th September 2012, 00:13
  2. Loss of power and engine judder in 5th and 6th
    By gdansk in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 23rd September 2011, 15:08
  3. Loss of power, engine smoking and strong smell.
    By Catlene in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 4th May 2011, 12:54
  4. 3.0 V6 CDTI - Loss of Power/Changing Engine Map
    By a18nmk in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 38
    Last Post: 29th March 2011, 20:57
  5. engine light on loss of power
    By DonZ1000 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 9th March 2010, 17:45

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •