User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Dip-Beam Lights - Both stopped working

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Buxton, Derbyshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Dip-Beam Lights - Both stopped working

    The car is a 53-plate pre-face Active.
    It's got standard halogens for both dipped and full beam.
    The problem is neither dip bulbs come on, though side-lights and main beam all work.

    The bulb warning light was already on as one of the rear lights blew a while ago (Never bothered with it as there's another one on that side that does work).

    I changed one of the bulbs, didn't do anything, I also checked and swapped the fuse in F8 under the bonnet, no difference.

    What could be the cause of this? We're starting to wander if there's an issue with the switch unit.
    Is there a control unit that could be faulty...?

    This is really annoying as the car can't really be driven at night now. They went when my dad was out so he had to finish the journey blinding people...

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I'd check the relay first, I'm not sure which relay the headlamps use, sure someone with a haynes manual to hand could tell you

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Buxton, Derbyshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Gah! Relay, of course... Will investigate. I'm sure someone knows which relay it is......?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If I was still at Uni, I'd have my Haynes with me and be able to tell you!!! (Just noticed your in Buxton too so I'd prob be able to help as well!!!!)

  5. #5
    Regular Member Jonsey's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Walkden, Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Just looking at my haynes manual atm but I can not see any relay for the headlights.

  6. #6
    Regular Member Jonsey's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Walkden, Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default


  7. #7
    Ex-Staff Full Member John LE's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Forfar, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Facelift Insignia/Corsa D

    Trim : LE/VXR

    Engine : 2.0 cdti/1.6 Turbo

    Year : 13/07

    Default

    To eliminate the switch disconnect it. The headlights should come on permanantly with the switch disconnected

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    Have you tried changing a bulb for a known good one? Had both mine blow within one minute of each other once!

    Also, check voltage at the bulb with a multi meter

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Buxton, Derbyshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for those, I'll try the switch in the morning.

    In that diagram what are items 2, 28 and 29 and where are they located?

    Mungo, where can I get a relay locally if that's what I need? Would SDL or G&T do them...?

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Buxton, Derbyshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by tony-1977 View Post
    Have you tried changing a bulb for a known good one? Had both mine blow within one minute of each other once!

    Also, check voltage at the bulb with a multi meter
    I changed the bulb one side with a brand new one. Both went at exactly the same time, seems a bit suspect for me both going at exactly the same time...


    If there's a short, I'll be sad... No experience with can-bus wiring...

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Sub has stopped working
    By inchy1981 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 7th December 2012, 16:35
  2. Right my hid stopped working
    By marc vectra sri in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 9
    Last Post: 21st December 2011, 15:22
  3. Fan stopped working
    By andyxedos in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 3
    Last Post: 23rd December 2009, 23:18
  4. brake lights stopped working
    By peadar in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 13th November 2008, 21:57
  5. brake lights stopped working
    By peadar in forum Handling & Braking
    Replies: 6
    Last Post: 6th October 2008, 07:22

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •