User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Problem with my CD30 stereo

  1. #1
    Regular Member e55ex_rob's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Basildon, Essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Problem with my CD30 stereo

    Hi All,

    Think i may have an issue with my head unit, but not quite sure. Had the volume up pretty loud, not deafening or anything like. All was good for about 5 mins, speakers weren’t distorted or anything and all of a sudden the speakers started popping, cracking and went really loud and kept cutting out. I tried to turn the volume down and it was the same until the volume was at 0. If i tried to turn it up the slightest amount the sound would be a d deafening level and would be all distorted and keep cutting out. The only way to get it to stop was to shut the car off and turn it back on again and it was all back to normal. It sound like all the speakers had blown!

    So i bought some aftermarket speakers, nothing special, as im not going down the ICE route. All speakers fitted fine and working. Driving last night, good song came on, so whacked the volume up. Again, it was loud but not so loud it was distorted and after 5 mins, the same problem. Again, only way to stop it was to shut the car off.

    Im wondering if its something to do with the head unit?


    Cheers
    Rob

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    S.Shields (Newcastle)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    sounds like the Amp in the head unit could be dodgey, you listen to it loud the amp heats up, over heats, then cuts out...

  3. #3
    Regular Member e55ex_rob's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Basildon, Essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by neil3734 View Post
    sounds like the Amp in the head unit could be dodgey, you listen to it loud the amp heats up, over heats, then cuts out...
    I was thinking along those lines - could be new head unit then!

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Finland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine CD30 does this too sometimes. About once a month.
    Re-starting the car has helped (so far).

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    Had a few issues with the head unit in my missus' car. It's a CD30. Distorted sound, unable to turn up volume. CD player not working. TID not showing correct info. It would resolve for about an hour when turning off the car and on. In the end, I disconnected the battery for an hour, it's been good for 6 months now...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Stereo help please cd30
    By vectra19 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 21st May 2012, 20:11
  2. Vectra 54reg CD30 stereo problem HELP PLEASE
    By Sazandy in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 27th March 2011, 20:54
  3. CD30 stereo and Alarm
    By battsman in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 21st April 2009, 21:04
  4. CD30 stereo
    By jamesr in forum Parts for sale
    Replies: 1
    Last Post: 6th May 2007, 15:53

Visitors found this page by searching for:

vauxhall cd30 problems

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •