User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: 150 sri cdti auto.....heavy clunk

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Hinckley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 150 sri cdti auto.....heavy clunk

    any1 any experience of this when starting from cold,once warm its as smooth as normal.could it be changed with a simple oil change....its covered 120,000 miles

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    North Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum Elite 1.9 CDTI

    Trim : Elite

    Engine : 1.9 (150)

    Year : 2006

    Mileage : 113.000

    Default

    Quote Originally Posted by topher454 View Post
    any1 any experience of this when starting from cold,once warm its as smooth as normal.could it be changed with a simple oil change....its covered 120,000 miles
    The oil change is probably your first, and cheapest option, that was the advice that I was given with mine by a VX Dealer.


  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Hinckley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    does any1 know any other cause...other than the oil....wots the price of a new gearbox.....prob time to move the car on if it is the gearbox

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    North Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum Elite 1.9 CDTI

    Trim : Elite

    Engine : 1.9 (150)

    Year : 2006

    Mileage : 113.000

    Default

    My initial problem was the change between 2nd and 3rd, where the revs rose as the gears didn't engage properly with a jolt when they did. The problem was not constant and it would go weeks between occurrences, but when it did it was quite concerning, hence my visit to the main dealer. In passing, the car is a 2006 Signum Elite with 85k on the clock.

    The technician who advised me said that the early AF40 gearboxes were subject to coolant contamination and suffered from excesive wear to the valve block, but that both problems had been resolved in the gearboxes fitted to the post 2007 cars (the one's with the chrome door handles and MP3 Player facility).

    I had the oil change as advised by by the technician at a cost of £75.00 or thereabouts and had the 2009 software installed at the same time. It didn't cure the problem, so booked the car into an auto gearbox specialist in Huddersfield under my Warrantywise policy.

    They found the problem to be due to coolant contamination and suggested that an exchange gearbox was the best option at just over £2400.00. Warrantywise wanted to only replace the damaged items and we compromised, I paid £500.00 towards the cost of an exchange gearbox, that I thought was fair.

    So, I've got the latest gearbox, all shiny, with the upgraded valve block, seals and software and I'm a happy camper.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    North Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum Elite 1.9 CDTI

    Trim : Elite

    Engine : 1.9 (150)

    Year : 2006

    Mileage : 113.000

    Default

    Quote Originally Posted by topher454 View Post
    any1 any experience of this when starting from cold,once warm its as smooth as normal.could it be changed with a simple oil change....its covered 120,000 miles
    Does this only happen when you make the initial move from the Park position?

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What year is it? I was warned off 2007 production because the auto box cooler seals went and fill the box with coolant (as above) I believe Vauxhall are aware, and it was an unofficial recall job?

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Hinckley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by alhambra View Post
    Does this only happen when you make the initial move from the Park position?
    its a 2006 model and only happens when engaging from park when cold.Once warmed the problem disapears.Time to see if my warranty is worth the paper its writen on :-(

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Hinckley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    gear changes always smooth its just that initial engaging drive from park.....when cold

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    North Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum Elite 1.9 CDTI

    Trim : Elite

    Engine : 1.9 (150)

    Year : 2006

    Mileage : 113.000

    Default

    Quote Originally Posted by topher454 View Post
    its a 2006 model and only happens when engaging from park when cold.Once warmed the problem disapears.Time to see if my warranty is worth the paper its writen on :-(
    I would do an oil change, it will most probably solve the problem, and upgrade the software at the same time - it's worth a bet.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    yeah right
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Appears to be conflicting information on this, I was lead to believe on the vectra it was only the early models.....ie 2004 (under) same with the valve body

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1.9cdti auto estate 4th gear clunk
    By lofty99 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 10th January 2013, 17:30
  2. 1st>2nd gear clunk - CDTI 150
    By cacbabble in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 10th June 2011, 04:10
  3. My 1.9 CDTi SRi 150... pic heavy
    By th3sundanc3kid in forum Quick Photo Album
    Replies: 9
    Last Post: 22nd November 2010, 16:46
  4. Auto gearbox clunk
    By ncfcsignum in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 12th October 2010, 22:18
  5. Auto gearbox clunk
    By ncfcsignum in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 7th October 2010, 22:18

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •