User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: No power at the Washer pump

  1. #1
    Regular Member DTI Dave's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    st annes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default No power at the Washer pump

    I dont seem to have any power at the washer pump end... any particular reason for this?

    wipers work fine. could this be a fuse or is it on the same circuit as the wipers.

  2. #2
    Regular Member lee gsi's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Hampshire (Near Havant) . .Drives: Signum 1.9 CDTi
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 2005

    Default

    Does sound like a fuse.

    Did you have frost and try squirting the screen as that blows the fuse on the Corsa C's so might do the same on the Vectra's

  3. #3
    Regular Member DTI Dave's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    st annes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    no, its not worked since ive owned it. i will check fuse tho.

  4. #4
    Regular Member DTI Dave's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    st annes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    fuse is still good.

  5. #5
    VIP-Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    `
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : `

    Trim : `

    Engine : `

    Year : `

    Mileage : `

    Default

    Defiantly no power and not the pump gone?
    "We are not some sort of dictatorship!"


  6. #6
    Regular Member DTI Dave's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    st annes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    definatly no power at the pump, and tired 2 working pumps

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Hemel Hempstead
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi did you find what was the problem? I am having the same problem - no power at the washer pump. Washer fuse is ok.
    The wiring diagram points to relay K9_X125, but I seem to unable to locate this relay.

  8. #8
    VIP-Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats



    Engine : Z18XER


    Default

    Quote Originally Posted by blacksignum View Post
    Hi did you find what was the problem? I am having the same problem - no power at the washer pump. Washer fuse is ok.
    The wiring diagram points to relay K9_X125, but I seem to unable to locate this relay.
    Threads 4 years old mate

  9. #9
    Full Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Timisoara, Romania
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Estate

    Engine : Z19DT

    Year : 2005

    Mileage : 210.000

    Default

    Old but the problem might not be solved yet...I have similar problem with the washer pump for the headlights. It worked fine until 3-4 days ago when I tried to get a wash for the headlights. It squirted a bit and then stopped. The fuse is ok, changed even the relay (had a new one for spare)...no joy. Tomorrow I will check to see if any power actually gets to the pump or the pump itself is busted. Anyway, I heard several colleagues on the Romanian Opel forum complaining about similar problems and they solved it by changing the UEC...maybe @plasma could advice on this? Is there any particular reason why all of a sudden power just won't go the the pump, due to UEC failure?

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Hemel Hempstead
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Alin,

    I think you are onto something here, at least in my case.
    All cars have Windscreen washer pump - wired via relay K9 (Haynes manual) and
    Optionally headlights washer pump - wired via relay K7 (Haynes manual).
    Relay K7 (if headlights washers fitted ) is easily located in the engine fusebox - it is a white relay (part number GM 24 438 885).
    However I cannot not locate relay K9 anywhere in the fusebox - and I am not coming to the conclusion that that relay is located within UEC (Underhood Electronic Control Module) itself.
    Therefore no power at the screen wash pump may be due to the following:
    1. UEC - needs a reset.
    2. UEC is faulty - needs replacement
    3. The wiring between UEC and the windscreen washer pump is damaged need checking.

    It seem that UEC is also controlling relay K7 (for headlights washer pump). If the module is malfunctioning the pump operation may be also affected.

    What did you find on the Romanian forum? Do you know how easy to remove engine fusebox and get access to UEC? I understand that it is located somewhere underneath fuse panel.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Washer pump removal....
    By bobby-tupper in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 7th January 2009, 23:40
  2. Washer bottle pump
    By SteveH in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 15
    Last Post: 31st December 2008, 16:02
  3. Washer Pump
    By Hursty103 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 20th August 2008, 13:29
  4. washer pump
    By cdms811 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 6th May 2008, 15:37

Visitors found this page by searching for:

vectra c washer pump relay

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •