User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Cold Starting Issues

  1. #1
    Regular Member billwwhyte1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Fraserburgh Aberdeenshire Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused Cold Starting Issues

    Hi All

    Been having problems with the Vectra starting in the colder mornings, have changed the Glow Plugs and checked the Battery (only 1yr old) sitting @ 14.08 volts when running, but as the Temp has dropped in our area the car would not start this morning (Better half not happy and me being offshore working never helps lol), turning over but just not taking a bite to start then flatting the Battery.

    Any Suggestions would be great!!!!

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    South east
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Isn't 14.08 volts when running too low?

  3. #3
    Regular Member AlexGSi2000's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Rebellion View Post
    Isn't 14.08 volts when running too low?
    No, anything less than 12.2 was low I would say.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    South east
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by AlexGSi2000 View Post
    No, anything less than 12.2 was low I would say.
    No, you're thinking of a battery where the engine isn't running, in fact Haynes quotes 12.2 as too low for a battery where it hasn't been in a running engine for at least 12 hours.

  5. #5
    Regular Member billwwhyte1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Fraserburgh Aberdeenshire Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Any other Suggestions!!!!

  6. #6
    Regular Member chuckleuk's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Swadlincote
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Glow plug relay maybe?

  7. #7
    Regular Member billwwhyte1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Fraserburgh Aberdeenshire Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    would that put up a error code as not getting any when checking???

  8. #8
    Regular Member billwwhyte1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Fraserburgh Aberdeenshire Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Has any one had an issue with having a lazy starter on there Vectras???
    Just a though as i had a 307 hdi and had to replace the starter on that one year as it would never start in the cold as soon as the temp went below 5 deg.....

  9. #9
    Regular Member billwwhyte1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Fraserburgh Aberdeenshire Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Has any one had an issue with having a lazy starter on there Vectras???
    Just a though as i had a 307 hdi and had to replace the starter on that one year as it would never start in the cold as soon as the temp went below 5 deg.....
    It was the garage that found the issue and as soon as it was changed the difference was unbelievable!!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cold Starting issues
    By Cruize in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 4th December 2012, 23:59
  2. starting issues
    By marc vectra sri in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 26th October 2012, 07:57
  3. Starting issues
    By jonny_adams60 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 16
    Last Post: 23rd February 2012, 00:02
  4. Starting issues...
    By jones5n in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 33
    Last Post: 9th October 2011, 18:29
  5. Starting issues !!!!!
    By Dimscreen in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 4th May 2011, 08:09

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •