User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 2 of 2

Thread: Z20NET oil issue after replacing turbo! :@

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Northfield, Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Z20NET oil issue after replacing turbo! :@

    right guys, bought myself a 03 reg 2.0T (z20net) with the turbo knackered, basically, wasnt boosting and exhaust was full of oil, took it too a turbo specialist, he confirmed it was knackered so i had it reconditioned. when removing the turbo i removed the bottom intercooler pipe (underneath) and it was very dry from oil, so it had just dumped it into the exhaust,
    Anyway i refitted the turbo, and now for some reason, it appears to boost and drive fine, but then upon inspection after a 5 mile very steady drive, the engine oil has disappeared! found out its gone into the inlet system and its full of oil! which it was not before! :S

    Any ideas at all guys?
    Baffled! i dont want to drive it now due to the fact all the oil in the inlet will get picked up by the turbo and knacker it up again!

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    South east
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If the pipe under the engine had oil in it then so did the intercooler (and throttle body) - did you clean them out?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 19
    Last Post: 6th September 2014, 13:54
  2. Replacing a turbo on CDTI 150
    By Dave78 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 17th August 2014, 10:44
  3. Issue with replacing broken heater control
    By Trantor in forum Bodywork & Interior
    Replies: 8
    Last Post: 18th June 2012, 21:46
  4. Z20NET starting issue
    By sandy white in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 6th September 2011, 22:44
  5. TD04L14T turbo for Z20NET (2.0 turbo)
    By Caveman_nige in forum Parts for sale
    Replies: 3
    Last Post: 10th October 2010, 13:23

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •