User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Main Beam issue

  1. #1
    Regular Member Cruize's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    South East
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Main Beam issue

    Took my Veccy for it's MOT and failed on the offside beam being too high. Simple I thought and went about adjusting it. Parked the car up to a wall so I could level it to the nearside but I can see a distinct difference between the beams.
    The Nearside lamp which is fine appears normal but the offside in comparison looks like the beam is split?? If that makes sence. You can see where the main beam is pointing but there appears to be a bright 'haze' above it which makes it appear like the beam is split?

    Any ideas? Running bog standard Halogens.

  2. #2
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    Try changing bulb with other side.

  3. #3
    VIP-Member Damo77's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Petersfield, Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 1.9 CDTi 8v

    Year : 55

    Mileage : 92,000

    Default

    Could it be that the bulb has not been installed correctly and is sitting at a funny angle???

    If the car is a prefacelift could it be that one of the adjusters (for when driving in france) has moved and is not on the right setting???

    Adjuster can be seen here:- http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=72547

    Just thinking out loud and throwing a few ideas your way

    Good luck getting it sorted.

    Damo
    Already replaced:-
    Alternator,
    Drilled/Grooved Discs & Pads, Eibach Springs, EGR Valve, 50W HID's 6000k, K&N Panel Filter, LED footwell & boot lights

  4. #4
    Regular Member Cruize's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    South East
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Possibly, I'll have a look at that.
    I've ordered some Xenon's to throw in there so i'll look at the bulb 1st and if thats not dodgy then i'll look at the adjusters. Could be just that its not seated right, my old man has got it at the moment so I havent actually looked at it since but i'll give this a go.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. main beam question
    By patch22 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 20th October 2012, 20:22
  2. Main beam bulbs
    By Keithy in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 11th January 2010, 12:29
  3. Hids in the main beam...
    By bobby-tupper in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 5th March 2009, 20:50
  4. Are the h/l and main beam bulbs the same ?
    By simac in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 19th December 2006, 22:13

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •