User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: 3.2 misfire

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    IPSWICH
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 3.2 misfire

    HI ALL,I GOT A `04 VECCY 3.2 GSI,WITH 154,000 ON IT.I`VE HAD IT FOR 2 YRS NOW .DRIVES GREAT ,BUT AT TIMES I GET CODES .P0300.P0301 AND P0313.MY EML COMES ON FLASHES ABOUT 6 OR 7 TIMES THEN GOES OUT AND DRIVES NORMALLY.HAVING TO DRIVE WITH MY CODE READER IN GLOVEBOX ,IN CASE I GET STUCK. CHANGED PLUGS ,COIL PACKS. VX SERVICE ...LIGHT NOT COMING ON WHEN THEY HAD IT OF COURSE. MAINLY HAPPENS AFTER HARD ACCELERATING THEN PEDAL OFF ,COMES ON THEN ..... THOUGHTS ANYONE ?

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sounds like O2/ Lambda, or what ever you want to call them, sensors failing.

    Whats happening is as you roll off the throttle after heavy load one of them is picking up either over or underfuelling problem (too lean/ rich)

    There are 4 in total 2 either side of the pre-cat out of each bank, they are all the same.

    Would suggest you go for Bosch or GM. Bosch are £58ish each from http://www.vauxhallworldparts.com/

    Not too difficult to replace if you remove the plenum and have a 22mm crows foot spanner with about 25mm extension

    I know as Have done mine twice in the last 2 weeks!!

    Either that or the pre cats are failing causing the issue

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    IPSWICH
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi.would`nt the o2 sensors give their own code..maybe,

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. misfire on 1.8
    By Lozza in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 14
    Last Post: 9th August 2012, 23:57
  2. misfire?
    By ivesy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 11th February 2011, 19:55
  3. V6 misfire?
    By lencuff in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 26
    Last Post: 16th November 2010, 21:10
  4. 1.8 misfire
    By ricky1 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 6th October 2010, 23:09
  5. Misfire
    By VauxVeteran in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 20th July 2006, 16:30

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •