User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Battert warning light on!!

  1. #1
    Regular Member Veccy-sie's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Nottingham, England
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Elite 150

    Trim : full works lol

    Engine : 1.9cdti 150

    Year : 2006

    Default Battert warning light on!!

    Hi all
    Iam very new to vectra c club and iam glad to be a part of this community

    I recently have been having problems with my 2006 vectra elite 1.9cdti (150), where the battery warning light keeps coming on. I have a warranty pack from sandicliffe as the car was purchased second -hand from their used car pitch.
    About 7 months ago it was sent in for an altenator replacement as they said it was the altenator was not working.. They replaced the part under the warranty and the car ran fine for that 7 month period.

    2 weeks ago the battert warning light came on again , so i took the car back to sandicliffe and they said that the battery was on its last legs, so i had the battery replaced with genuine GM battery.

    Then yesterday i was in sheffeild, got there with no problems. I then came back to the car after 3 hours, got in it and started it up. The battery waring light came on YET AGAIN! but i managaged to drive it from Sheffeild to Nottingham, without any problems

    Took it back to sandicliffe again, and they tested the altenator AND battery together, and there was no problems with both the altenator or the battery. They both gave correct output.

    This is realy confusing so i have posted here to see if i could get any answers or help from anybody who knows about Vectra Electricals.

    any help would be realy appreciated
    Simon

  2. #2
    Regular Member shane31's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Staffordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Do you know anyone with a multi meter.. Reading should be 11.5v ish without engine running and 13 to 14v with its running if its less than 13v them altonator
    is knackered again.. From what i here vx altonators are not great.. Think this should be your 1st point of call..

    Even if you have not got a meter take it into KF for a free check they should be able to give you the low down mate..

    Edit :- oh and if its over charging eg 14.5v and above that could be another factor and might explain a knackered battery..
    Last edited by shane31; 24th November 2011 at 15:00. Reason: Added info

  3. #3
    Regular Member Veccy-sie's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Nottingham, England
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Elite 150

    Trim : full works lol

    Engine : 1.9cdti 150

    Year : 2006

    Default

    Cheers for the info shane . I have been out and purchased a multi-meter and tested both of them. Both giving out the correct output. battery = 11.6 and altenator = 13.5. ( i hope this is correct output).

    I visited the stealers this morning and they said it could be an E.C.U gremling but wanted to charge me for a tech2 diagnostic to find the problem. i will re-book it in some time next week for a tech2, to see if they can find anything.

    And your so right about the cheap alternators on vx's they realy are crap!
    Good call lol.

    Thanks again for the info mate very grateful
    Simon

  4. #4
    Regular Member shane31's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Staffordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    No worries Simon any time your readings are correct mate..

    Maybe you could get some one the clear all the fault codes in your ecu.. I recently had an issue with a n/s/f abs sensor i had it replaced and light was still coming on and off but took it back and they cleared all fault codes and now its been great since.. Might not be a fix but its the only thing i can think of.. Good luck mate..

  5. #5
    Regular Member shane31's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Staffordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Doh.
    Last edited by shane31; 25th November 2011 at 13:47. Reason: Double post bug strikes again..

  6. #6
    Regular Member Veccy-sie's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Nottingham, England
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Elite 150

    Trim : full works lol

    Engine : 1.9cdti 150

    Year : 2006

    Default

    Thanks for that info aswell mate.

    Its realy been very confusing as to what the problem is
    i have been managing to drive it around with the battery warning light constantly on without any problems but i have noticed that when the light does come on, it does seem like it looses a bit of power for some reason , but battery and alternator readings are still fine

    but weirdly its keeping on going so i have decided to just take it to vx, and told them all about the strange symptoms.

    I will post up if they find anything but as with all stealers, its just a hope that they can find it lol

  7. #7
    Regular Member Mads's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich,.UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i'd like to know has this has just happened to me? is your egr blanked or have you had a remap?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Warning Light
    By chrissy white85 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 7
    Last Post: 17th December 2012, 18:01
  2. Brake Light Warning Light
    By michaelangelo in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 29th August 2011, 01:31
  3. Spanner light & 3rd brake light warning?
    By simp_2.2sri in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 5th December 2008, 17:32
  4. arghh side light problems warning light
    By Gregg in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 11th February 2008, 21:58

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •