User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Vetcra misfire

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    nottingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    confused Vetcra misfire

    Can anybody help my vectra sxi has started misfireing when i try to excelerate i have changed the normal things,spark plugs and filters Etc i have also had a new lambda sensor and coilpack but this has not still rectified this. Can anybody help?????
    Last edited by bigmac; 19th November 2011 at 14:43. Reason: Added better thread title

  2. #2
    Regular Member keith1983's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Sheffield / Spalding
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    fuel pump, air flow sensor? Just guesses ofcourse. Have you had it in anywhere and do you have any fault codes coming up?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    nottingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Thanks Keith had one last week but that was to take the engine managment light he has a quick look and said it was running rich.He showed me a graph which it was supposed to look like(wavey lines)but when he connected mine it was a up and down linewith a straight line then up and down again. He said it was supposed to run rich then lean but mine wasnt.

  4. #4
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Which engine?
    mileage?
    sounds like the MAF (Mass air flow meter) if its running rich. Also ifs a 1.8 if the MAF goes faulty it can cause the Sensor which is fitted on the top of the exhaust manifold to break down, two much fuel = high temp which burns the sensor out

    If you do replace the MAF make sure its a genuine one as the cheap ones are rubbish
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    nottingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi Merikiito, its a Vectra sxi 1.8 2003 were whould i find that in the engine? its done 68.500 miles

  6. #6
    Regular Member 11mallard's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Selsdon,Surrey
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by alan1965 View Post
    Hi Merikiito, its a Vectra sxi 1.8 2003 were whould i find that in the engine? its done 68.500 miles
    Hi the MAF is the large plastic unit with the electrical connector in the large tube that runs from the air filter box to the top of air intake for the fuel. You will just need to undo the jubilee clips and carefully disengage it from the air flw pipe (tube) Carefully disconnect the electrical connector.

    Best of luck Nigel 11mallard

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    nottingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Thanks nigel will keep you posterd if it fixs the problem.

  8. #8
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Do you know anyone with the same car/engine because you could try their MAF first to see if it cures the issue before you buy one
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    nottingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    confused

    Hi i have cleaned my MAF and seems to run a little better when warm,but i havent took it on a run yet. But when i start it up it coughs and splutters till it warms up Could this be the same problem?

  10. #10
    Regular Member dilan's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    dudley, west midlands
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Coil pack maybe...??


    Sent from my iPhone using Tapatalk

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Still looking for a Vetcra C...
    By Kev_A in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 5th March 2011, 01:40
  2. V6 misfire?
    By lencuff in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 26
    Last Post: 16th November 2010, 21:10
  3. 2007 Vetcra sri 10.cdti 150 for sale! Full MOT
    By shearzy in forum Cars for sale
    Replies: 2
    Last Post: 9th September 2010, 08:01
  4. Misfire
    By VauxVeteran in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 20th July 2006, 16:30

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •