User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Masive electrical issue - all need to check

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Sutton Coldfield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Masive electrical issue - all need to check

    After weeks of poor lights, flickering and dimming headlights I spent some time today in the sun looking at what could be the issue?

    I had fitted the extra earth bond from the engine to the chassis, but no major improvement was found.

    Then today I had to sort it out!

    I tested the headlight ground back to the chassis, 0.2ohm resistance, all okay.

    Chassis to the battery 8.6 ohm!!!

    Found the main battery cable to the NSF turret chassis grounding was faulty.

    Ten minutes of cleaning the connections and putting them back its all okay.

    You should all check this as the bonding bolt did not look coroded or in anyway at fault!

    I will see how it goes this week, but the dimming lights when you turn the wheen have already gone!

  2. #2
    Regular Member dv8's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    West Mids
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Thanks for the heads up... worth noting...

  3. #3
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hmmm will have a check of this tomorrow

    Cheers mate

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    This is London baby
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I have the same problem, shall make this my next job. thanks for the look in the right direction.

  5. #5
    Regular Member david-bell's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    eastlothian scotland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by digitalinkjetman View Post
    After weeks of poor lights, flickering and dimming headlights I spent some time today in the sun looking at what could be the issue?

    I had fitted the extra earth bond from the engine to the chassis, but no major improvement was found.

    Then today I had to sort it out!

    I tested the headlight ground back to the chassis, 0.2ohm resistance, all okay.

    Chassis to the battery 8.6 ohm!!!

    Found the main battery cable to the NSF turret chassis grounding was faulty.

    Ten minutes of cleaning the connections and putting them back its all okay.

    You should all check this as the bonding bolt did not look coroded or in anyway at fault!

    I will see how it goes this week, but the dimming lights when you turn the wheen have already gone!
    good heads up mate i have noticed my signum dimming at times will have to check this out

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Check fog light issue
    By 2wheelstu in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 26th February 2012, 20:27
  2. V5 Document Issue Dates Not Matching on HPI Check
    By puppet in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 11th February 2012, 22:27
  3. Weird auto trans/ electrical issue???
    By matt180 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 11th September 2011, 22:54
  4. Help with an electrical issue
    By Richard Bignell in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 5th December 2010, 18:53

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •