User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Cdti 120 cold start

  1. #1
    Regular Member Paddy's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    South East
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Cdti 120 cold start

    Hi

    My 2005 cdti 120 is so hard to start from cold so I tried with the coolant temp sensor unplugged & it starts perfect so I changed the sensor but it still the same I have tried a new sensor again incase the first was no good but it still the same the only other thing is the glow plug light only comes on for 2 secs when the temp sensor is in but if I unplugged it the the light comes on for the full 10-15 secs the only other thing is the temp niddle takes about 30 min before it moves & then it never goes past 80.
    Please can someone help as allways I am very thankful for the help.

    All the best

  2. #2
    Regular Member meridian9's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Blackpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Insignia

    Trim : SRI Nav

    Engine : CDTI 160

    Year : 2009

    Default

    Thermostat is a common problem on the 120's. I've got one sat on my shelf that I need to fit to mine...

    Don't think that would cause the poor starting, but my temperature gauge is the same as yours...

  3. #3
    Regular Member meridian9's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Blackpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Insignia

    Trim : SRI Nav

    Engine : CDTI 160

    Year : 2009

    Default

    There's a how2 somewhere about the thermostat

  4. #4
    Regular Member Paddy's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    South East
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi thanks for the reply I going to change it anyway as I need to but think I will have to keep looking for the starting problem.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 120 cdti cold start cranking
    By Slammedorion in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 19
    Last Post: 18th January 2013, 13:15
  2. 1.9 cdti knocking cold start
    By valleyboy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 3rd January 2013, 23:23
  3. CDTI Aux Belt Chirp - When cold or first start only
    By Leemarksmith in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 16th December 2012, 23:20
  4. cdti cold start cured.
    By john1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 23rd January 2012, 23:26
  5. CDTi 16V Cold Start
    By denzo in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 6th August 2005, 11:19

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •