User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: abs & tc light on

  1. #1
    Regular Member peadar's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    in the glens of Antrim N Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : ELITE

    Trim : FULL LEATHER

    Engine : 1.9 CDTI 150 BHP

    Year : 2004

    Mileage : 87,000

    Default abs & tc light on

    after getting 2 new rear hubs fitted do they need reset or what could be wrong

  2. #2
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Oh dear, there are two types, looks like the wrong type is fitted and hence the ABS module is not receiving a signal from the hub

  3. #3
    Full Member plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    346 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    normally the ABS should clear when the fault is rectified, you need to get it read by opcom/tech2 to see what its reporting is wrong
    Plasma's Tech2 services are now open and able to provide services

  4. #4
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Just had a thought, isn't this the same as when you spin your car on ice
    The Traction Control gets confused so disables itself
    You then need to drive on a solid surface for about 3 miles, switch the car off, then back on again, and all is solved
    Try that

  5. #5
    Regular Member peadar's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    in the glens of Antrim N Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : ELITE

    Trim : FULL LEATHER

    Engine : 1.9 CDTI 150 BHP

    Year : 2004

    Mileage : 87,000

    Default

    i drove 22 mile home in it and still the same , the man is going to read it on Friday
    does this mean 2 different hubs i have been told they are all the same on the rear

  6. #6
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Not there are two types of hubs for all model types

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I thought they were same too

  8. #8
    Full Member plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    346 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    Only one type listed and showing on EPC
    Plasma's Tech2 services are now open and able to provide services

  9. #9
    Regular Member peadar's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    in the glens of Antrim N Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : ELITE

    Trim : FULL LEATHER

    Engine : 1.9 CDTI 150 BHP

    Year : 2004

    Mileage : 87,000

    Default

    i will see what the computer say,s on friday and report back

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loss of power, Engine Management Light, Spanner Light
    By Shadrack in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 28th April 2013, 11:22
  2. Replies: 4
    Last Post: 18th August 2012, 08:58
  3. Replies: 17
    Last Post: 16th August 2012, 10:07
  4. No throttle, traction control light, engine management light
    By si260188 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 9th May 2010, 21:45
  5. Fitted rear light,illuminated sunvisors and map reading light
    By glenboy in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 26
    Last Post: 30th March 2008, 10:51

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •