User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: cd70 navi

  1. #1
    Regular Member vectra sri dan's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    newcastle-under-lyme
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default cd70 navi

    i am in need of 2011 maps for mine as still running 2008 also still on 2006 spec and think its due a update , there can i find these also what would the update do better than the 2006 spec ?

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    the 2011 map doesn't have tmc... my 2006 has not had an update & is now running a 9/10 map with tmc & post code entry...

  3. #3
    Regular Member vectra sri dan's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    newcastle-under-lyme
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i got part post code entry why have they droped tmc ? works a treat

  4. #4
    Regular Member armoured farmer's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    "Where the WIFE tells me", but mainly in the DOG HOUSE....
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by dh.dti View Post
    the 2011 map doesn't have tmc... my 2006 has not had an update & is now running a 9/10 map with tmc & post code entry...
    dito..

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by vectra sri dan View Post
    why have they droped tmc ?
    They went in favour of Traficmaster instead.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Northampton :-( How the hell did that happen ?!
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hey Dan - I have the original 2005 map disc that came with the car, plus a spurious 2011 one off Ebay. With the 2011 disc, I lost TMC (because it's now Trafficmaster, as Dave says, and the 2011 disc has the Trafficmaster logo not a TMC one on it) but I ALSO lost postcode input !. I assumed it was because the map was so out of step with the actual firmware running in the CD70, so I flashed that to the latest official Vauxhall release (10/2007), but still no luck - no Trafficmaster alerts, no postcode entry. Which does beg the question - if the Maps now support Trafficmaster now TMC, then why (with the latest HU firmware) do I not have Trafficmaster alerts. I can't quite get my head round that, unless of course there was never any intention to use Trafficmaster in the CD70. Also - losing the postcode entry struck me as very weird, when I 'upgraded' the map disc to 2011... but I have come to the conclusion that this must be something to do with my gash Ebay map disc. I popped the 2005 maps back in yesterday, and got everything back (TMC, and Postcodes), even WITH the new software running in the HU.

  7. #7
    Regular Member john_k_sri's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Waterloo, Liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI NAV XP

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2007

    Mileage : 72K

    Default

    Now I'm confused. All the map discs I have and have used (06/07, 08/09, 09/10 and 10/11) receive TMC traffic messages, with the original language disc. Or put another way, the only difference between the map discs is how up-to-date the street mapping is.

  8. #8
    Full Member andy.l's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wirral / ellesmere port
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia tourer

    Trim : elite

    Engine : 2.0 cdti 160

    Year : 2011

    Default

    ive got the latest 2010/2011 nav cd and thats got the tmc so all i can put it down to is that if ya cd70 wont show
    the tmc then ya head unit software needs updating.



    Last edited by andy.l; 10th October 2011 at 18:34.
    2011 insignia elite tourer 2.0 cdti 160 manual,silver

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Northampton :-( How the hell did that happen ?!
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hmm.. I wonder if there was a TMC and a Trafficmaster version of each disc, perhaps Trafficmaster was for overseas ? My 2005/6 disc definitely has a TMC logo, and TMC works. My 2010/2011 disc definitely has a Trafficmaster logo, and TMC does not work. And - I have the very latest software in the head unit (10/2007) as supplied by Vauxhall and installed by me a few weeks ago. When I have time, I will have a look at the content of the two map discs. Like I said, the 2011 one is an Ebay special... maybe the guy who burned it (which I cannot condone of course - shame on him) missed out some TMC-related files.......

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    My 2007 or 2008 disc had TMC, but my 2009 disc has Traffic Master.

    The TMC button still works, but I don't get half the traffic information that I used to with the older disc that used the radio signal for traffic bulletins instead of traffic master.

    The info isn't so reliable either.

    IMHO, the TMC broadcast was a far better system.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cd70 navi help
    By aidy-cdti in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 24th August 2011, 08:16
  2. Cd70 navi
    By tammyman09 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 6th July 2009, 14:23
  3. CD70 navi help
    By bigbeech in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 31st July 2008, 10:47

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •