User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: CIM modual broke???

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default CIM modual broke???

    Hey there folks, Im new to car forums, so I hope your all clued up and feeling helpful!!

    My Vec C 05 plate with 97k miles is showing traction light and power steering light also. The ABS is working on braking fine however i can get the wheels to spin, which was impossible before the lights came on. The power steering is occasionally a bit heavy, but perfectly drivable.

    Im told this is something to do with the column interface module which lives under the steering wheel. Before i go down the road of replacing this, are there any other problems i need to rule out first.

    Many thanks...

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Bump!!!

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    north east
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Passenger side fuse box pull out fuses 17 and 26 leave them out for a few minutes then put them back in, fuse 10 is for the steering colum so may as well pull that out while your thier.

    Another thing to check is take the plug off the ABS modual under the bonnet and spray it with wd40.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Gloucester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Did this sort out your problem? I have almost the same. Steering is a little heavy when I need to turn quickly, and the tyres light up now!
    Yours Simon M.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Gloucester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Did this sort out your problem? I have almost the same. Steering is a little heavy when I need to turn quickly, and the tyres light up now!
    Yours Simon M.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Lincoln
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Do you have ESP fitted? If not then it's a cheap fix if you have - like me then it's about £450. Difference is that with ESP, the SAS (Steering Angle Sensor) is part of the CIM itself, without ESP it's fitted to the steering rack. Reason I know all this is that I have those lights on and that's what the garage told me. They even showed me the Tech2 display showing bad data from the SAS as the wheels were turned. Car still runs fine so I'm leaving it until it either becomes undriveable or I've got some spare cash

  7. #7
    Regular Member big rich's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra gsi

    Trim : Full heated leather

    Engine : 3200

    Year : 2004

    Default

    Same as mine, did you ever fix it?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Another PS3 broke
    By simmo3187 in forum Games Room
    Replies: 0
    Last Post: 15th March 2011, 21:12
  2. My car is broke !!!
    By renton608 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 4th February 2011, 00:04
  3. Just broke broke bit of my dash
    By Graeme in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 22nd May 2009, 17:15
  4. Broke me car!!!!!
    By Jay Kay 313 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 17
    Last Post: 23rd October 2008, 07:23
  5. Car is broke again....
    By JonR in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 46
    Last Post: 9th January 2008, 14:14

Visitors found this page by searching for:

broken cim vectra

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •