User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Sidelight not working but bulb is fine?

  1. #1
    Full Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Epsom
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Sidelight not working but bulb is fine?

    Hello all!

    I'm having a big problem with my passenger side light, it's not working. and the passenger side indicator comes on solid instead.

    However it's not the bulb! I've replaced the bulb with two different brand new bulbs that I know work (because they work on the drivers side), and still no luck. light just won't come on and the indicator is stuck on!

    Any ideas? - is there a specific fuse that controls the passenger side light?

    also, as another test, I took the drivers side headlight assembly, which works perfectly fine... and plugged it into the plug for the passenger side headlight assembly... low and behind, this perfectly working cluster now has a sidelight that won't come on and the indicator light comes on solid instead!

    So this is telling me two things, either I have a dead fuse (or relay? i dunno) or there's something screwed up with the wiring that goes from the plug that you plug into the light cluster to the fuse box (or wherever that wire goes)

    This is really bugging me because I've modded my lights so that my angel eye halos turn on via a relay which get switched when the passenger sidelight turns on! - faaaaaaaaaaaaaak!

  2. #2
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Presumably you mean the front parking light?
    When removing the failed bulb have you simply inserted the bulb to make sure the light illuminates BEFORE fully fitting the holder back into the lamp?
    I've lost two bulbs within the lamp

  3. #3
    Full Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Epsom
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yes the front left parking light... which never gets used for parking, and actually turns on when you turn your headlight switch to the middle position.

    I'm pretty sure they're actually called side lights?

    anyway, it's not the bulb holder as I have angel eye headlights, which don't have a sidelight bulb holder, and i've rewired the angel eyes and attached sidelight bulb holders to the wiring, which I have switched over with the sidelight bulb holder from the other (working) side...

    So I'm 95% sure it's not my wiring that's at fault as I had this problem even before I started rewiring my headlights, however pinpointing where the problem actually lies is proving to be a little hard :/

    anybody else with any suggestions?

  4. #4
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Drazek View Post
    So I'm 95% sure it's not my wiring that's at fault as I had this problem even before I started rewiring my headlights
    If the fault was there prior to modification, then I would suggest starting from there
    This suggests a broken wire which needs replacing

  5. #5
    Full Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Epsom
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yes, but the million dollar question is where exactly is this broken wire? ;o

  6. #6
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    Need a wiring diagram really if you can get one?

    Just to clarify your side light doesn't work. And the indicator bulb lights up?
    Or the side light doesn't work and also when you indicate the bulb just stays on bright?

  7. #7
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    Sorry just re read the thing

    Indicator comes on instead of side light.
    So it's shorting out into indicator wiring some were.

    does side light come on if you indicate?

    If you remove indicator bulb but leave side light in does it then light up and vice versa?

  8. #8
    Full Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Epsom
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It's not a wiring short from what I can tell.

    The indicator is on instead, but this is because the car is seeing the sidelight as being dead, and thus turns the indicator on instead.

    There's a system in the car that will automatically use the indicator bulbs when the sidelight bulbs blow.

    However, my sidelight bulb hasn't blown, it works fine! and I've tried different bulbs into that socket, and I've tried different sockets in my custom install. - all to no avail ;(

    I'm gonna have to get some metal spikes and start poking at cables to see if I can find where the short or broken wire might be.

    The indicator works perfectly fine and as it should, when I indicate, it flashes, when I put the hazards on, it flashes. - when I'm not indicating and the lights are on, it stays on ... because the sidelight is off.

  9. #9
    Full Member Niall83's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Belfast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi Drazek did you have any luck with this? I'm having the same proplem but my indicator does't light up. I also have the angel eye head lights so I'm wondering is it a fault in the headlight unit as I can't find a fuse for the parking/sidelights. They used to work ok before.
    AirBox Mod-Angel Eye head lights-HID 5000k-Colour coded grill-GID to CID-Auto Dim rear view Mirror, Rear Parking Sensors, Signum Fog surrounds, 19" Audi A5 rep Alloys, Eibach 30mm Pro-kit Lowering Springs.

  10. #10
    Full Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Epsom
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Niall83 View Post
    Hi Drazek did you have any luck with this? I'm having the same proplem but my indicator does't light up. I also have the angel eye head lights so I'm wondering is it a fault in the headlight unit as I can't find a fuse for the parking/sidelights. They used to work ok before.
    Hello! Yes I dud have some luck, but my luck came in the form of my lights just randomly working properly for no reason! Not that I'm complaining, but after all my testing and this forum post, two or so days later my car stopped giving me lightbulb errors and it just started working! :s

    From what I can tell, there is no fuse for separate lights. Only a global fuse for headlights and two relays for each side of the cars indicators. You can try having a poke around but the wiring is pretty solid in those units, I was only second guessing the wiring because I have been cutting wires and modifying my lights. (if you google Vectra c angel eyes in google images you will see my wiring diagrams ;D)

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Fog Light not working but bulb is fine?!?
    By jordib in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 20th November 2011, 04:35
  2. sidelight bulb change
    By bigsteve in forum Insignia Chat (READ ONLY)
    Replies: 2
    Last Post: 10th November 2011, 11:22
  3. Sidelight bulb holders required
    By Daz Newell in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 19th December 2009, 21:09
  4. sidelight bulb holder
    By msilcocks in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 10th February 2008, 18:13

Visitors found this page by searching for:

2005 vauxhall vectra c front side dont work but headlight does. bulbs ok

vectra c side light fuse

vauxhall vectra front right side light

vauxhall corsa c side light fuse

vauxhall corsa c passenger side and rear light not working

insignia headlight bulb not working

meriva 2007 side lights not working

rear sidelight not working corsa 2005

side light not working

vauxhall astra ns side light not working

why passenger side light not working

vauxhall vectra headlight not working

corsa c angel eyes indicator not working

where is fuse for headlight on vauxhall vectra

vauxhall corsa cdti side light fuse

my side light wont work

vauxhall zafira rear side light bulb not working

vectra c sidelight fuse type

vectra c sidelight fuse

one side light not work

vectra c side light fuse no

side light fuse insignia

https:www.vectra-c.comforumshowthread.php148601-Sidelight-not-working-but-bulb-is-finepage2

fuse number for sidelights vectra

where is the fuse for side light on vectra c

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •