User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: My Signum 2.2 just died

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Kingston upon Thames
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default My Signum 2.2 just died

    Help!
    My 2003 2.2 Design has been running no problems until this weekend. Parked in car park and went to start it. Just clicking. Got a push start OK but after a few miles ABS light came on. Shortly afterwards lights went dim, then power steering packed up. Following day replaced battery, all fired up OK took car for 10 mile spin OK. Halfway down the M4 in sequence, the cruise control, aircon and then power steering packed up. Home again on back of truck. At no point has the alternator light come on and the battery is not flat! Any ideas please?!

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Swindon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Could be a bad or loose earth lead somewhere, either at the battery terminal or at an earth point on the body?

  3. #3
    On a Sabbatical
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Toulon, France
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Your alternator is probably dead I think it should show 14 volts when running? Check with a meter.
    Last edited by tanya_baby; 27th September 2011 at 20:56. Reason: my bad spelling

  4. #4
    Full Member GazVXLINE170's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : SRI VX-Line Nav

    Engine : 2.0 CDTI [170 PS]

    Year : 2015

    Mileage : 27000

    Default

    Quote Originally Posted by tanya_baby View Post
    Your alternator is probably dead I think it should show 14 volts when running? Check with a meter.
    Was going to highlight that to you.
    Insignia VX-Line Nav CDTI 170.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Kingston upon Thames
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for the advice folks. looks like a session of cable tracing before spending serious bucks!

  6. #6
    Full Member chrisvectra's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Are you VXR Enough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : VXR8 6.0 muscle SRI ESTATE XP1

    Trim : VXR/ SRI ESTATE CDTI XP1

    Engine : 6.0 V8 Thunder

    Year : 2008

    Default

    sounds like your alternator is goosed fella
    VXR IS FOR LIFE NOT JUST FOR THRILLS !



Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Car has died!!!! Please help
    By MORGIE8153 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 9th December 2011, 17:00
  2. cut out and died
    By mabski in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 1st March 2011, 10:47
  3. ?Has my Sat Nav died....
    By macdad in forum General Chat
    Replies: 6
    Last Post: 3rd March 2010, 01:49
  4. Help!! everything died!
    By Dai69 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 24
    Last Post: 24th February 2010, 15:37
  5. Car Died!!
    By Silver V in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 32
    Last Post: 2nd July 2007, 10:31

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •