User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: Cruse control fault

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    OAKWORTH
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Cruse control fault

    my signum has had a few faults in the past 3 weeks on been the cruse control going off when on all on it`s own.
    and will not work for a few days but then just works again a few days later or a hour or 2 also.
    the vax-h garage said they had fixed it but it has happend again can any one give me any sugestions ?????/

  2. #2
    Regular Member taffy bhoy's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    newport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i'd check the brake and clutch switches

  3. #3
    Regular Member fishphone's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia Tourer

    Trim : Elite NAV

    Engine : 2.0 CDTI

    Year : 2013

    Default

    I would be straight back to garage as their previous work should have some kind of guarantee surely?

  4. #4
    Regular Member tramman's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Selby, North Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Clutch or Brake pedal switches or the Stalk Switch would be my first choice when searching for the fault. If you can get it hooked up to a Tech 2 you can test the operation of all of these and watch for any faults as they occur.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Aberdeenshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Had the same problem with my 08 Vectra Sri. It needed the CIM replacing.

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    OAKWORTH
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thank you all for your words of wisdom but im a virgin to do with new cars and all the talk so i will look into all that you have said and will let you know how i get on thanks again.

  7. #7
    Regular Member spennny's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Blantyre
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Brake switch and clutch switch are a 10 min job, break the old ones off and fit the new ones was easier as i found out, as Juggles says its prob the CIM, easy way to check is on the MWAY , slightly pull the stalk to you but dont flash your lights, then try to engage the CC

    When you pull the stalk out to have a look at it , look inside the CIM, there you will see 4 x spring contactors, these have prob been flattened and may be missing contacting the stalk or ver minimal contact, i used a piece of wire to "pull" them back up to a certain point, another member on her put some solder on his stalk connection area to assist with the contacts

    Hope that helps as i know what i mean

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    OAKWORTH
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hellow again every one i started this blog on here and for sum reason i was kicked off the whole site so now on this name can any one help me with a part number for the cruse control stalk so i can purchase one and have it fitted while having a service doen and try saving a few quid. any help would be apreciated my car is a vaxhall signum eligance 2004 plate reg KP04XDE. tar an all yah guys take care.

  9. #9
    Regular Member chrisvectra's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Are you VXR Enough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : VXR8 6.0 muscle SRI ESTATE XP1

    Trim : VXR/ SRI ESTATE CDTI XP1

    Engine : 6.0 V8 Thunder

    Year : 2008

    Default

    im having the same problem with the cc on the vxr switch it will work ok for a while then wont work till a reset ive read the codes off the car and it came up with cruise control switch malfunction and also no communication with canbus high speed??

  10. #10
    Regular Member alcutler's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    East Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c 1.9cdti 120 estate

    Trim : design



    Default

    Quote Originally Posted by chrisvectra View Post
    im having the same problem with the cc on the vxr switch it will work ok for a while then wont work till a reset ive read the codes off the car and it came up with cruise control switch malfunction and also no communication with canbus high speed??
    To operate mine I had to press the switch at least 3 - 4 times before it would operate - I couldn't get the stalk out but just sat in the car and kept pressing and releasing the switch (about 100 times). It now works first time every time. Obviously a bad contact in the switch but now resolved

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Trip computer & cruse control help
    By cooky76 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 14th March 2011, 22:47
  2. Cruise Control Fault.
    By pattz123 in forum Bodywork & Interior
    Replies: 4
    Last Post: 7th February 2011, 00:24
  3. Emission control fault.
    By rogerp in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 31st August 2010, 17:05
  4. ticking noise and cruse control
    By taylor280882 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 4th July 2010, 16:49
  5. Cruise control fault?
    By jamesr in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 29
    Last Post: 10th May 2008, 11:00

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •