User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Spanner light on start up

  1. #1
    Regular Member mikey362's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Sheffield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Spanner light on start up

    Hi Guys

    Ive done a couple of searches and i havent come back with anything i deem useful.

    Since just before xmas i have had a spanner light come up on my dashboard, now the car still starts and after about 30secs it goes off. after reading a few threads i thought it would be the heater plugs. How ever i have since replaced them all and it still comes on. im really stuck on this because the car is serviced every six months and anything that goes wrong is fixed. does any body have any idea what it could be or things i could try?

    Also is there away to turn off the inspection light with out going to a vx dealer and if there isnt anybody know how much it costs to have it turned off?

    Thanks Mike

  2. #2
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    Could be glow plug relay? Has all wiring been checked 2?
    Get faults read if you can.

    If it's just 'insp' on it's own then
    Press clutch and brake pedal, press trip button on dash an hold. Turn key to pos 2 this should then zero the service again

    Hth
    Adam

  3. #3
    Regular Member mikey362's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Sheffield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks adam ill give the inspection bit a try. Where would the relay be located? i dont have a manual to the vec because i never thought id need seen as its just my daily runner n other than servicing it get left alone lol

    MiKe

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ive got that prob on my cdti 150 but my swirl bar has fallen off, so i just put it down to that

  5. #5
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    Behind from bumper on o/s next to power steering pump

  6. #6
    Regular Member mikey362's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Sheffield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    okay the inspection thing has worked thanks CritchvxD and im gonna take it to get the fault code read tomorrow when i find a place

    Thanks guys

  7. #7
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    Do you have a multimeter?

  8. #8
    Regular Member goosey_1976's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Dunston, Gateshead
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia 2.0 SRi Nav

    Trim : SRI

    Engine : Diesel

    Year : 2010

    Mileage : 65k

    Default

    Mikey, the same thing happened to me and after repeated visits to the dealers and resetting of the light no fault could be found.. Anyway after about 2 months it started again, so I tested the heater plugs with a croc clip ontop the battery and one of them wouldnt give off a wee spark so I changed it and headed to my mates to get it reset. Well 15 mins after reset on it comes again.. and after about a minute it would go out.. Anyway after about two weeks it stopped coming on so I just left it.. Then about two months down the line it starts coming on again.. no fault code.. But then the ****** alternator light come on and packed up.. might be a long shot mate but I thought I would send my breakdown woes your way

  9. #9
    Regular Member mikey362's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Sheffield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    well after playing yesterday for abit and cleaning the car out i found 1 heater plug in the glove box and then i remembered that i ran out of time so left it till my next day off but forgot so this morning ive been out taken the air intake off and replaced the last plug and its now not showing a fault. job well done n time for a brew lol.

    Thanks for all your input though guys much appreciated, n i hope my alternator doesnt pack up lol

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Spanner light 'still' on before start up
    By DG01 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 17
    Last Post: 3rd May 2012, 22:57
  2. spanner light on at start up
    By 6009tristanb in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 13th November 2011, 23:57
  3. Spanner Light on first start..
    By Vizzeh in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 3rd April 2011, 14:25
  4. Car/Spanner light on start up????
    By goosey_1976 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 8th February 2010, 12:00
  5. Spanner Light/Jump Start
    By 2.0 DTI SXI in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 29th December 2007, 11:15

Visitors found this page by searching for:

vauxhall zafira spanner light on on startup

vectra car spanner light when starting

vectra c spanner light 2.0 dti

vectra c 2.0 dti spanner light when first

vectra c spanner light

spanner light before starting

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •