User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Few problems in this area :) help needed please

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Stockton on Tees
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Few problems in this area :) help needed please

    Hello, first of all i have a vectra c dti 2.2 elegance,

    Issue no 1: Not sure if it is an issue but its strange to me anyway, my key i have the old style key (non flip) but it doesnt have a transponder chip in it :S anybody know why? i thought they needed them to work with the immobiliser

    Issue no 2: I have the siemens VDO NCDC 2015 Headunit with old display for satnav, (non colour) is it just a straight swap to the colour display? or is their other hurdles ill need to jump to get it working right?

    Thanks

    Dan

  2. #2
    Regular Member lee gsi's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Hampshire (Near Havant) . .Drives: Signum 1.9 CDTi
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 2005

    Default

    The transponder is built into the alarm circuit in the key.

    Do you have scroll wheels or 6 buttons on your steering wheel?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Stockton on Tees
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    6 Buttons mate, of which ive just killed 3 of being a dick,

  4. #4
    Regular Member kman247's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    milton keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If you have a NCDC you will have buttons and in turn need a CID from a ncdc series , the CD70 one will not work. The ncdc series though used in a half canbus car actually coded similar to full canbus stereos/displays , so you will need to divorce from old security number and then marry the screen to the new (your ncdc).

    The only one full canbus stereo that I am aware of being put in a half canbus car was carried out by myself a cdc40 into a 52 plate vectra . When asking questions about car electronics it always good to give registration year , so not to cause confusion.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Stockton on Tees
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Oh sorry, mine is a 2002 52 plate im sorry im new to this half canbus and full canbus stuff im used to VAG motors, first motor ive had out of 36 thats had built in satnav, how do you go about the divorcing and marrying procedure? do you need the Opcom software or whatever its called?

    Thanks
    Dan

  6. #6
    Regular Member kman247's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    milton keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by dtmwelburn View Post
    Oh sorry, mine is a 2002 52 plate im sorry im new to this half canbus and full canbus stuff im used to VAG motors, first motor ive had out of 36 thats had built in satnav, how do you go about the divorcing and marrying procedure? do you need the Opcom software or whatever its called?

    Thanks
    Dan
    no worries Dan , I would say you will need vaux-com or tech2 to carry this out. There are many illegal versions of opcom about and I for 1 wouldnt use it for programming units. I would first try to find a divorced screen (or a screen with security code supplied) as they are very rare and then go from there

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Stockton on Tees
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yeah i just been looking through ebay, and there are one or two NCDC 2013 units with screens for around the 330quid mark, would it be worth just getting the unit and screen? or would i still have to do the divorce and marry procedure to get it to work with my car?

  8. #8
    Regular Member kman247's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    milton keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If they come as a pair just replace both units , make sure that it is the colour screen (CID) and not the mono / graphic (GID) thats for sale. To be honest its marginally better in colour as you get a map and pictograms , but still not a patch on tomtom.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Stockton on Tees
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Well my GID display has been damaged in the bottom left corner, someone thinking its a touchscreen panel by the looks of it and pushed too hard, so i might aswell attempt to replace for a better one and if i can get the pair together and save myself some bother it might be worth it in the end, thank you so much for your help though

  10. #10
    Regular Member kman247's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    milton keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    is that your only problem , its a £30/ £35 fix

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help Needed In Guildford Area How To Replace Dials???
    By bigboynigs in forum Bodywork & Interior
    Replies: 6
    Last Post: 26th August 2012, 11:40
  2. help needed in paisley, glasgow area
    By janqateel in forum Diesel Engine related
    Replies: 6
    Last Post: 13th June 2012, 00:00
  3. Help needed in Watford area
    By Signum150 in forum General Chat
    Replies: 0
    Last Post: 14th March 2010, 14:26
  4. Help needed saturday in Battersea area
    By soulman in forum General Chat
    Replies: 24
    Last Post: 18th July 2008, 18:22

Visitors found this page by searching for:

how to unmarry siemens ncdc 2013

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •