User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: P0380

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default P0380

    When cold starting (and not every time, but most) the spanner light comes on and goes out after a few minutes. Does not happen at startup when the engine is warm/hot. Driveability is not affected.

    I read the code earlier and it came back with 'P0380 (B) Glow Plug Circuit Not Present'. Having browsed around on here, i see it could be plugs, temp sensor? or relay/control unit, all of which I have no idea of location!!

    Any one any ideas? Its on the 2.0dti Zafira; not a vec I know but its the same engine....

    Cheers

  2. #2
    Regular Member benny's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    dudley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    glow plugs ...

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thats what I was afraid of, I've heard the horror stories about snapping and threading etc. What is the torque setting for tightening them back up? Can get a set a denso set for about £12 each from ECP.

  4. #4
    Regular Member jonnybravo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    barnsley,yorkshire,GB
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum


    Engine : 20 Dti


    Default

    10Nm/7lbft,you will have to remove the charge air pipe.hose clamp is 3.5Nm (no more)be carefull with the gasket.

  5. #5
    Regular Member alcutler's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    East Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c 1.9cdti 120 estate

    Trim : design



    Default

    Quote Originally Posted by ijk571 View Post
    Thats what I was afraid of, I've heard the horror stories about snapping and threading etc. What is the torque setting for tightening them back up? Can get a set a denso set for about £12 each from ECP.
    What about these NGK usually good for the job http://www.ebay.co.uk/itm/NGK-Glow-P...#ht_926wt_1139
    Last edited by alcutler; 4th September 2011 at 21:20.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks, they are bit cheaper, and a good make too. Cheers for the info. I've added them to my watchlist.....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help error code P0380
    By tomo610 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 7
    Last Post: 30th June 2012, 20:57
  2. P0380 Code
    By WeDesign in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 9th January 2012, 23:14
  3. P0380 Fault Code
    By fattony in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 12th December 2011, 01:15
  4. P0380 Error where are the plugs on the 1.9 120
    By slipperysam1984 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 3rd November 2011, 15:53
  5. p0380
    By redross555 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 17th September 2011, 17:41

Visitors found this page by searching for:

p0380 zafira b 1.9 cdti

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •