User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Parking sensors aaaahh!!

  1. #1
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default Parking sensors aaaahh!!

    Ive had gadget man front & rear sensors for some time & Ive had a replacement main box cos i thought it was that, But this annoying peeep! is doing my head in, Ive changed the earth wire/disconnected each sensor & all sensors and after the sensors have been activated i still get this intermittent peeep, It seems like some kind of power bleed back or shorting that's giving me this problem

  2. #2
    Regular Member lee gsi's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Hampshire (Near Havant) . .Drives: Signum 1.9 CDTi
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 2005

    Default

    Where is the box located?

  3. #3
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    The box is in the left cubby hole in the boot, My first box got water inside so i dried it out i (think this was when it started playing up) a new box was sent & it seemed ok for a while but ive tried everything i can to solve this! with no luck, (by the way my new box has had a rubber glove covering it from new so 'no water' ??? re done the earth & moved to another point just in case.

  4. #4
    Regular Member ChrisBilly's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    The Rift, Cardiff
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Could it be extra sensitive to the bulb-check pulse? Maybe fitting a relay between the reverse light wire and the control box will solve it.

  5. #5
    VIP-Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats



    Engine : Z18XER



  6. #6
    Regular Member taffy bhoy's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    newport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i fitted mine today on the drivers side of boot, keep it away from the fuse box and bits, i know things like that can be very sensitive to things around it

  7. #7
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    Quote Originally Posted by ChrisBilly View Post
    Could it be extra sensitive to the bulb-check pulse? Maybe fitting a relay between the reverse light wire and the control box will solve it.
    Any ideas what/where the item i could use, its so annoying i usually pull the power wire on long journeys as it just keeps peeep'ing all day long!, Ive even tried just having the front or rear set connected & it still does it!, done a 3/12 hr drive the other day & iit done it all the way!.

  8. #8
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    Right might be getting somewhere 'hopefully', Had another look after the wife said don't talk to me 'about sensors', Seems she's had a lot of peeep's from them this morning!, So I've moved the earth 'yet again' (first it was at the same place as the others at the bottom of the LH light cluster low down, Then i put it on the body/bolt for the light, Now just messing i stuffed the connector between the alarm siren & its metal bracket holder (15 mins test & no sound) so ill go in it to work later & see.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. OE Parking sensors
    By Dippy-Vx-line Red in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 19th January 2012, 19:02
  2. Parking Sensors
    By Mark2.2 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 31st March 2010, 21:01
  3. HELP parking sensors
    By lee11 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 4th December 2009, 13:38
  4. New parking sensors
    By larrysSRI in forum Bodywork & Interior
    Replies: 11
    Last Post: 27th November 2009, 06:38
  5. Parking Sensors! Help!
    By Schui1024 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 28
    Last Post: 5th October 2009, 23:52

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •