User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: 3.2 V6 Oil Usage

  1. #1
    Regular Member jasonblake's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Middlesbrough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia Tourer

    Trim : SRI NAV

    Engine : 2.0CDTI 160BHP

    Year : 2012

    Mileage : 29K

    Default 3.2 V6 Oil Usage

    boys and girls


    the last few month's i have noticed a decent amount of oil getting used on my 53 3.2v6 to the point of the oil level light coming on.

    there is no known leaks, when i 1st bought the car over a year ago i thought it had a oil pump problem, i had oil in the expansion bottle but once i cleaned it no more oil has ever been come back and nothing ever came of it so i have just carried on with regular servicing and oil changes.

    i would say since the last oil change approx 3000m ago i have had to top it up as the light came on

    is this normal and just keep on top of it or is it time to start looking for something else lol

    cheers

  2. #2
    Regular Member TimTay's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    BRECHIN
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    check the rear rocker cover for leaks, bit of nugget to see but i was losing a fair wack from the rear coilpack side. strange tho as i never noticed any on the floor but new gasket and the problem was solved.

  3. #3
    Regular Member jasonblake's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Middlesbrough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia Tourer

    Trim : SRI NAV

    Engine : 2.0CDTI 160BHP

    Year : 2012

    Mileage : 29K

    Default

    Quote Originally Posted by TimTay View Post
    check the rear rocker cover for leaks, bit of nugget to see but i was losing a fair wack from the rear coilpack side. strange tho as i never noticed any on the floor but new gasket and the problem was solved.

    cheers Pal will have a look tonight

  4. #4
    Regular Member 6009tristanb's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    bispham, blackpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    dont qoute me but i dont think theirs a problem i have owned 3 v6 vectras 2 x 2.5v6 vectra b and this 3.2 vectra c everyone i have had to top up over a 6-12mth period i had to top my 3.2 up after 2-3 mth of ownership theirs no leaks and the car runs perfect under the top cover of the engine had bits of oil in it but i checked everywhere when i did plugs no leaks
    the light came on so all i did was put 1 litre in that was a few mth ago and ive done about 4k miles since

  5. #5
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine used to be the same. 2003 03 plate with 80k on the clock. I just used to top it up! I put it down to have been serviced on 10w40 with 20k intervals since new by the lease company who owned it.
    Now I need a turbo to keep up!

  6. #6
    Regular Member jasonblake's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Middlesbrough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia Tourer

    Trim : SRI NAV

    Engine : 2.0CDTI 160BHP

    Year : 2012

    Mileage : 29K

    Default

    Quote Originally Posted by Big Sig View Post
    Mine used to be the same. 2003 03 plate with 80k on the clock. I just used to top it up! I put it down to have been serviced on 10w40 with 20k intervals since new by the lease company who owned it.

    thats what i was thinking tbh the thinness of the oil, thats been put in it and my mechanic friend also said the same

  7. #7
    Regular Member 6009tristanb's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    bispham, blackpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by jasonblake View Post
    thats what i was thinking tbh the thinness of the oil, thats been put in it and my mechanic friend also said the same

    shouldnt it be 5w30 i hope so as thats what i put in

  8. #8
    Regular Member TimTay's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    BRECHIN
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ive got 5w30 fully synth in mine aswell

  9. #9
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by 6009tristanb View Post
    shouldnt it be 5w30 i hope so as thats what i put in
    Yes it should be but as an engine wears the thinner oil can leak through and be burnt of etc. I believe mine had a slightly worn engine due to 10w40 being used and changed every 20k rather than the long life 5w30.
    Now I need a turbo to keep up!

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I use fully synthetic 5W/30 changed every 5K (3-4 months typ.)and it needs topping probably twice in that time although i like to run it near max on my trackdays to minimise the risk of oil starvation. (GSI 2005 85000 miles)---No leaks.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Internet monthly usage.
    By gtr1000 in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 8
    Last Post: 1st December 2012, 21:57
  2. oil usage
    By jasonblake in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 4th May 2011, 16:58
  3. 1.8 vvti oil usage
    By nicademus in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 1st March 2010, 21:18
  4. fuel usage
    By slugo in forum Troubleshooting
    Replies: 9
    Last Post: 31st December 2006, 00:26
  5. 2.2 petrol - oil usage
    By malhudson in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 1st February 2006, 13:08

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •