User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Cruise control duff?

  1. #1
    Regular Member fester999's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Stoke-on-Trent
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question Cruise control duff?

    I've had my 04 gsi 3 weeks now. I used the cruise control on the local dual carraigeway it worked fine. It won't work now the light doesn't work on the dash even on ignition. Any ideas?

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    north east
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    You have to use the foot brake twice before the cruise control will work, also if it wont come on try lifting the clutch pedal a bit with your foot while turning it on.

    if lifting the pedal works you need a new clutch return spring about £0.80 p from vaux

  3. #3
    Regular Member fester999's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Stoke-on-Trent
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I'll try that mate thanks

  4. #4
    Regular Member luke4487's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bordon, Hampshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Had the same problem and as said its the brake not being activated... commonly used to get me after pulling into get petrol at motorway services and shooting out the slip lane onto the motorway and having no cruise control... I caught on eventually lol

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    East London
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Had the same problems, was same as above, brakes not being used before cruise was activated.

    Although recently it stopped working too so I pulled the stalk out, cleaned the contacts and made a small hook to pull out the contacts within the steering column itself. The I used an air duster and small paintbrush to clean out the area where the buttons are, using the air duster to clean after I'd used the brush.

    I tested it today on a few drives of 5-10 miles and works faultlessly now.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cruise control help
    By chris1984 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 4th June 2012, 20:10
  2. Tail lights duff since cruise control switch changed.
    By isangard in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 6th September 2010, 00:29
  3. manual control or cruise control.
    By johnm in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 19
    Last Post: 6th February 2008, 14:20
  4. Cruise control again!
    By Marty J CDTI in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 7th January 2008, 19:21
  5. Cruise Control Help !
    By bennyk in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 15th January 2007, 11:30

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •