User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: spanner light with no code again

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Wiltshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default spanner light with no code again

    Before car gets fully warm, spanner light. Have cleaned out throttle body inlet and boost sensor (carefully). happened again, drove for a while to get a code, but there is never a code stored. Is the boosr sensor knackered? How can I tell? When spnner light is on a quick on/off on ignition gets rid and doesn't come back for a while. Any ideas?

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    coventry
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by iasha View Post
    Before car gets fully warm, spanner light. Have cleaned out throttle body inlet and boost sensor (carefully). happened again, drove for a while to get a code, but there is never a code stored. Is the boosr sensor knackered? How can I tell? When spnner light is on a quick on/off on ignition gets rid and doesn't come back for a while. Any ideas?
    i get this too, With no codes also. no symptoms from the car, after about 30 secs the light goes out. i wonder if its service indicator that needs clearing? mines been doing it for 2-3 months now.

  3. #3
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    We had this on our 2.2DTi when a tiny vacuum pipe behind the turbo split. Check

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    manchester uk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default spanner/car

    i had this with a code p0650 and it turned out to be dirty connections on the instrument cluster connector, i cleaned it and it has not returned yet.

    simon

  5. #5
    Full Member chrisvectra's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Are you VXR Enough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : VXR8 6.0 muscle SRI ESTATE XP1

    Trim : VXR/ SRI ESTATE CDTI XP1

    Engine : 6.0 V8 Thunder

    Year : 2008

    Default

    is your car a diesel fella? if so it may be the gow plugs that are throwing the spanner light on i would suggest clear the codes and before you start the engine put the car through a few glow plug cycles and then start if the spanner light then comes back on you can rule these out
    i had this on my car and it kept throwing the spanner light on with no codes and it was the glow plugs
    VXR IS FOR LIFE NOT JUST FOR THRILLS !



  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Wiltshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused

    Will do that, it seems to happen approx 4 miles from start of journey. Even did it in the middle of the day. It was hot yesterday and still did it. Car goes really well rest of the time pulls well from 1500 revs.
    Went light is on it goes into limp node, would glow plugs do that? Thought that glow plugs turned off after a couple of mins, is that right?
    What would the car be looking for? yesterday it came on when the car was hot.
    What does the boost sensor do? If the car runs well the rest of the time would that say it was ok?

    Car is 150 cdti 04

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    derby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What code reader are you using? Because most eBay readers will only read the check engine codes,not the spanner light codes.all spanner light faults are recorded weather the light is still on or not.

    I used the op-com reader for my spanner light as eBay readers never showed anything.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Wiltshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Good point will try to get them read

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Wiltshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Anybody with the use of an op com in the melksham area would be greatly appreciated

  10. #10
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    sell it sell it sell it. Its a fiat engine, what did fiat stand for?????
    Now I need a turbo to keep up!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. spanner light but no error code
    By danno91 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 14
    Last Post: 12th October 2011, 19:20
  2. Spanner light, but no code.
    By hothatch in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 7
    Last Post: 8th October 2011, 22:55
  3. spanner light with no code again
    By iasha in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 1st July 2011, 06:55
  4. Spanner Light, No Code, Poor MPG - WHY?
    By markluk in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 17th March 2009, 13:48
  5. Spanner Light with P1191 fault code?
    By simp_2.2sri in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 0
    Last Post: 16th October 2008, 20:14

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •