User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 2 of 2

Thread: boost sensor

  1. #1
    Regular Member robengland9's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    london
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default boost sensor

    I've been getting hesitation betweeen 1500 and 2000 rpm... thought it must be egr valve but took out boost sensor...on removal it was so clogged up I cant see how it could work in that condition.
    Gave it a good soak in white spirit and used a cotton bud and cocktail stick to remove the grime. I was still thinking it could be egr valve but after refitting clean boost sensor..... gave a test run and no more hesitation.. fingers crossed if problem solved then its an easy fix......anyone else experienced a boost sensor fault?...a couple of pics before and after cleaning

  2. #2
    Regular Member Innes's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Plymouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Have you taken off your EGR and cleaned it?

    I'd also say If your boost sensor is like that then your inlet manifold will be coked up to hell! I recently took apart my DTI Inlet manifold and cleaned it. The difference is much more noticable with no hesitation and plent of pulling power!

    I know its a DTI but I thought i'd show you before and after pics so you can see what the mix of oil vapour and recirculated exhaust gasses does to your inlet manifold. The car cant breathe!:




Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. boost sensor on the 120
    By SarahP in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 21
    Last Post: 2nd April 2012, 22:25
  2. Boost Sensor & 10K Boost
    By hebdendave in forum Diesel Engine related
    Replies: 8
    Last Post: 13th February 2011, 17:43
  3. CDTI 150, 10k Boost De-Coked & New Boost Sensor
    By Vaux-Man-G in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 4th January 2010, 12:02
  4. cleaned boost sensor and still shows over boost
    By chowwie in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 14th November 2008, 09:23

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •