User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: starting prob

  1. #1
    Regular Member DeJohnny's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    belgium
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default starting prob

    My veccie has a problem of starting when cold, it just goes brrrrrrrrrrrrrrrrrrr before starting, then once started, car is ok again! Can't be glowplugs, its 16 celcius outside and plugs only heat below 12

    Any ideas?

  2. #2
    Regular Member Даниил's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Ashby-de-la-Zouch
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : sri nav/Elite

    Engine : CDTI 150

    Year : 56

    Mileage : 130ish

    Default

    my 56 cdti sometimes only starts second time and makes funny noises and ive changed the glow plugs witch made no difference i will next have a look at the throttle body i dont want to buy a new starter although i think some vectras suffered with week starter motors. what engine is yours.

  3. #3
    North West Regional Organiser paulvectrac's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    morecambe
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra

    Trim : vxr

    Engine : 2.8 v6 turbo

    Year : 2007

    Default

    I think the plugs heat below 5 mate
    Vectra vxr custome remaps egr deletes dpf and diagnostic work all remaps are custome bench tuning avalible all genuine equipment PM for info

  4. #4
    Regular Member DeJohnny's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    belgium
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by paulvectrac View Post
    I think the plugs heat below 5 mate

    Ah I'm not sure, but had a talk to a friend of mine which is a vx-dealer and he said that you could search the tech 2 and there it will say below 12 degrees celcius glowplugs are active

    And mine is a 1.9cdti 120
    I guess I will have to remove the throttle body to, is it a lot of work?

  5. #5
    Regular Member DeJohnny's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    belgium
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by dan danz View Post
    my 56 cdti sometimes only starts second time and makes funny noises and ive changed the glow plugs witch made no difference i will next have a look at the throttle body i dont want to buy a new starter although i think some vectras suffered with week starter motors. what engine is yours.

    however when its freezing your socks of it starts perfectly

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    west lothian
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Ok

    I have a 1.9 8v 120

    It was becomming a problem to start in a morning or when cold

    once started and run you could stop and start it all day

    I found it was the EGR valve that was stuck open causing the problem

    Replaced it and it started 1st time every time

  7. #7
    Regular Member DeJohnny's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    belgium
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by p1aceb0 View Post
    Ok

    I have a 1.9 8v 120

    It was becomming a problem to start in a morning or when cold

    once started and run you could stop and start it all day

    I found it was the EGR valve that was stuck open causing the problem

    Replaced it and it started 1st time every time

    hmmm interesting, just cleaned the egr about 1month ago, and solenoid was working quite well but car does stutter a little so might be egr afterall

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. starting prob?
    By ANDY GSI in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 28th March 2013, 17:55
  2. vectra 1.9cdti starting prob
    By dickyblade in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 3
    Last Post: 15th August 2011, 10:29
  3. 2.2dti starting prob
    By sigtim in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 8th August 2011, 19:06
  4. My new vectra Starting prob
    By Vectra King in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 1st August 2010, 20:05
  5. ABS ecu prob
    By CBag7 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 5th September 2009, 13:12

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •