User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: rev counter, speedo problem

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    on the hills
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default rev counter, speedo problem

    this is a teaser for you fellas, what could cause this to occur intermittantly?
    start the car, no problems then after about 10 mins the rev counter, speedo, fuel gauge and temp gauge all go to a zero reading as if the ignition is off, no other problem with anything else, the car still runs fine, radio works as do the lights. put the code reader on and no fault showing, disconnected the battery for 1/2 hour made no difference either, still does it, any ideas cheers keith.

  2. #2
    On a Sabbatical
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Toulon, France
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I do believe it could be a sim/cim problem, going off what I have seen on here in the past

  3. #3
    Regular Member mcpitman's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Derby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Club

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 2004

    Default

    Recently had a similair issue...

    http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=143122

    Turned out to be the dashboard itslef not the CIM, but i was convinced it was the CIM. Not cheap, had to get by using a GPS speedo for my phone for a while and play "how full was my tank?" all the time.

  4. #4
    Regular Member benny's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    dudley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by victorM View Post
    this is a teaser for you fellas, what could cause this to occur intermittantly?
    start the car, no problems then after about 10 mins the rev counter, speedo, fuel gauge and temp gauge all go to a zero reading as if the ignition is off, no other problem with anything else, the car still runs fine, radio works as do the lights. put the code reader on and no fault showing, disconnected the battery for 1/2 hour made no difference either, still does it, any ideas cheers keith.
    how old is the car ? ...if it is a early car has it had the abs plug mod done ? if a later car i would say dash easy way to see if it si the dash on a later car disconect the battery when it is off and see if it come straight back on when you reconect the battery

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    on the hills
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    its an 02 plate, i don`t know if any mod to the abs plug`s been done, any way to find out? cheers

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    north east
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    have a look in the How to section for cim / cluster problems there is approx 5 / 6 things you can check to fix this (hopefully)

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    on the hills
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    cheers roswell, found the thread, nice little job for the weekend, thanks again keith.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. LED Conversions on Speedo and Rev Counter Pics?
    By MURDO in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 14th October 2012, 15:47
  2. Speedo and rev counter stopped working ??
    By Knuckle in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 11th June 2011, 16:59
  3. Speedo / Rev counter etc
    By AngryDog in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 14th April 2009, 01:30
  4. speedo and rev counter eratic
    By johnrolfe in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 22nd November 2008, 19:22
  5. Dead speedo and rev counter
    By omega2498 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 28th March 2007, 00:18

Visitors found this page by searching for:

rev counter problem vectra

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •