User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Any idea whats up with my motor this time ??

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    North west
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Any idea whats up with my motor this time ??

    I'm at my wits end with my 05 1.9cdti (150). Having only last month replaced the EGR Valve and Inlet Manifold, I recieved a phone call from my missus today saying the car was misfiring again, and, as she stated 'running like a bag of ****e'. I got home to find it limped down the road at a snails pace. Now it didn't appear to be misfiring as such, but there was absolutely NO POWER what so ever, I didnt even want to risk pulling out at a junction so turned it around and chucked it back on the drive hoping someone would nick it.

    Has anyone any ideas at all what this could mean or experienced similar circumstances, thanks, and I apologise for the waffle !!

    (There was a spanner light on, but this has been on for a bit anyway as the service is due, it would normally go off, but didnt today as I didnt drive it long enough !)

  2. #2
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    271 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    Maybe injector no3 plug so running on 3 cylinders?
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    North west
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Maybe... our lass just informed me before it started playing up she drove over what looked like a can and it sounded like it bounced up under the engine ??

    I'm losing the will to live...

  4. #4
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    Get the codes read mate.
    But get it serviced to as it could be a dirty fuel filter.

    But would say MAP or MAF sensor possibly.

    As for popping under engine it shouldnt have hit anything other than the under tray unless you've removed it?

  5. #5
    Vectra-sport Admin Dre's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Vectra-sport Admin
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : VXD




    Default

    check the boost sensor they are prone to filling up with crud you will need iirc a 25 torx drive to remove the bolt its located about 5 inches to the left of the egr valve on the back of the manifold in front of the diesel filter it has a plug on this will need removing first you may need to push the pipe out of the way to get the drive in to undo the screw holding the sensor in place i use carb cleaner to remove the crud a few good long squirts does the trick then give the sensor a shake keep repeating this until its clear

    hth

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    North west
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for the replies, the car is at Vx at the minute to be diagnosed, I'll see what comes of that !! Cleaning the boost sensor was something I have been meaning to get around to doing the last few weeks but never had the chance so it may well be that !! (Hopefuly) !!

  7. #7
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    If injector plug on number 3 cylinder is yellow then its need changing to the modified part whcih is blue. It will be interesting if VX pick this up as my local VX tried to get me to replace loads of other things first when they should have just changed the plug.
    To be honest this modification should be done on all 150 CDTi's which have yellow plugs regardless if there is an issue or not.
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    North west
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Any idea where I can get these ere blue leads from, mine are yellow, I remember looking in the past. Incidentally when I had it in the garage last month for the inlet manifold and EGR valve, they did say there was still a slight misfire, wonder if this could be the same thing ??

  9. #9
    Full Member merikiito's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia CDTi SRi NAV 160

    Trim : SRi

    Engine : A20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 88000

    Default

    Quote Originally Posted by Billy110 View Post
    Any idea where I can get these ere blue leads from, mine are yellow, I remember looking in the past. Incidentally when I had it in the garage last month for the inlet manifold and EGR valve, they did say there was still a slight misfire, wonder if this could be the same thing ??
    Yes the misfire is likely to be caused by the old yellow plug. There is a "how to" on the forum and it should cost less then £50 for VX to do it.
    Parts are about £11 from VX if you want to do it yourself
    Lois Griffin: Peter! You're bribing your daughter with a car?
    Peter Griffin: Ah, c'mon, Lois, isn't 'bribe' just another word for 'love'?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. car keeps goin into limp mode! No codes! No idea whats up??
    By richiem in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 19th January 2012, 04:43
  2. decision time....... do i change the motor??
    By Deztroyer in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 20
    Last Post: 6th June 2010, 16:53
  3. when time comes for the next motor would you go VX?
    By Readster in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 38
    Last Post: 20th October 2009, 03:31
  4. Conundrum Time...What is my motor worth?
    By Brocks in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 9th December 2007, 17:27
  5. whats the 0-60 time of my car ?
    By JOE DTI in forum Tuning
    Replies: 3
    Last Post: 25th September 2006, 20:17

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •