User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Faulty fuel pump (Petrol)??

  1. #1
    Regular Member luke4487's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bordon, Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Faulty fuel pump (Petrol)??

    Hmmm... just wondered if anyone out there has had trouble with their fuel pump down in the tank? - Petrol motors not diesels...

    Main symptom was a lack of power/boost when throttling it every few occasions (2.8 V6 Turbo)... originally thought it was to do with shifting down and putting my foot down to fast and the turbo not having time to pick up etc etc...

    But my other concern as it has happened a few times now is that after the car has been sat for a few days, I go to start it as normal and it stalls...

    Turn the key and leave it on electrics for a couple of seconds and then start and its fine... which seems to suggest that its a fuel supply problem?? Either the fuel line is draining which shouldn't happen as far as I am aware, or the fuel pump isn't working correctly???

    Please let me know if any of you have had a similiar problem

    Cheers, Luke

  2. #2
    Ex Vec-C Admin Ian-Highlander's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ely, Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    61 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia Tourer

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTI (160ps)

    Year : 2010

    Default

    When did you last change the fuel filter?
    "Doing a good job here is like wetting your pants in a dark suit, you get a warm feeling but nobody else notices"
    Maptun Tuned 2.0T Estate - click HERE for mods list.
    Brentwood 2012: Winner, Saturday Show. Hull 2012: Winner, Best Estate. Hull 2013: Winner, Best Estate & Runner Up, Best I.C.E

    Now Gone, bring on the Insignia (now "Teapot" Tuned)...

  3. #3
    Regular Member luke4487's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bordon, Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Red face

    Haha i should throw that question back at Opel who are supposed to of serviced it each year... It did it once or twice before the last service too in winter which I initially put down to the cold (-20) but thats a good point... Starting to service it myself now anyway and was due next month with an oil change etc so might do that too... You know if its just plastic self sealers on the fuel pipe on these? There isn't a Haynes for the 2.8's lol

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    swansea
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I have a 2.2 direct and have had the pump in tank replaced. Intermittent at first, which meant it would work by the time the dealer looked at it. Final time it gave up completely. Only failed on starting, not on driving.

  5. #5
    Ex Vec-C Admin Deztroyer's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    WGAF#5
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Luke,

    have you tried running the car "off map" to see if there is a difference ??
    it may be that the map you are/have been running is too high for the pump and damaged it...


    or have you filled up somewhere else recently and just got some dodgy fuel ??

    0-Large smile ......every time it's driven

  6. #6
    Regular Member Jezzy's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    S.E
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Try using a fuel system cleaner additive, such as STP:

    http://www.halfords.com/webapp/wcs/s...egoryId_165750

  7. #7
    Regular Member luke4487's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bordon, Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by deztroyer View Post
    Luke,

    have you tried running the car "off map" to see if there is a difference ??
    it may be that the map you are/have been running is too high for the pump and damaged it...


    or have you filled up somewhere else recently and just got some dodgy fuel ??
    It did it on start-up before the map too on the odd occassion...

    I did check out the fuel filter whilst the car was on the ramps for my exhaust quote and it doesn't look like its been changed for a while!!! and its ****** tiny so probably blocked...

    I think the foot down problem as its normally when changing down and not after sitting in gear is just a lag problem as if I slam my foot down it happens, and if I slow it down slightly and 'ease' it down all be it quite fast it picks up lovely

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Signum petrol fuel pump location?
    By Caveman_nige in forum Petrol Engine related
    Replies: 15
    Last Post: 7th December 2010, 21:26
  2. Faulty Tesco fuel pump
    By izonoky in forum General Chat
    Replies: 7
    Last Post: 28th September 2009, 19:53
  3. Signum 2.2 petrol fuel pump u/s
    By adierobo in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 10th April 2009, 23:34
  4. Signum 2.2 petrol - fuel pump problems
    By paulocutts in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 8
    Last Post: 15th November 2007, 23:19

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •